Evenimentul Zilei > International > TENSIUNE maximă în Orientul Mijlociu. ISRAELUL acuză SIRIA de AGRESIUNE și AMENINȚĂ cu represalii
TENSIUNE maximă în Orientul Mijlociu. ISRAELUL acuză SIRIA de AGRESIUNE și AMENINȚĂ cu represalii

TENSIUNE maximă în Orientul Mijlociu. ISRAELUL acuză SIRIA de AGRESIUNE și AMENINȚĂ cu represalii

Armata israeliană a acuzat sâmbătă Siria că a ordonat, cu sprijinul Iranului, tirurile de rachete venite în cursul nopţii dinspre enclava palestiniană Gaza împotriva Israelului, transmite AFP.

„Tirurile de rachete din cursul nopţii împotriva Israelului au fost ordonate de Damasc cu implicarea clară a Gardienilor Revoluţiei”, armata de elită a Iranului, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus.

Acesta a avertizat că riposta israeliană „nu va fi limitată geografic”.

Cel puţin 39 de rachete au fost trase de gruparea radicală palestiniană Jihadul islamic dinspre Gaza în noaptea de vineri spre sâmbătă asupra teritoriului israelian, fără a provoca morţi sau răniţi, a comunicat armata.

Şaptesprezece dintre aceste rachete au fost interceptate de sistemul israelian de apărare aeriană Iron Dome, iar altele au căzut pe câmp.

Vineri, Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat că şase palestinieni au fost ucişi în timpul unor manifestaţii şi ciocniri cu militarii israelieni postaţi de-a lungul barierei care desparte Israelul de enclavă, supusă de acesta unei blocade, transmite Agerpres.