Evenimentul Zilei > Sport > Tenis. În sfârșit, s-a anunțat: Ce se întâmplă cu Australian Open
Tenis. În sfârșit, s-a anunțat: Ce se întâmplă cu Australian Open

Tenis. În sfârșit, s-a anunțat: Ce se întâmplă cu Australian Open

După ce anul 2020 a fost aproape compromis pentru tenis, nici anul 2021 nu începe sub auspicii prea bune pentru „sportul alb”, lovit dur de restricțiile aduse de pandemia de coronavirus.

Partidele de calificare pentru Openul de tenis al Australiei 2021 ar putea avea loc la Dubai, începând cu data de 8 ianuarie, iar turneul de Mare Şlem ar putea fi reprogramat pentru perioada 8-21 februarie, potrivit cotidianului spaniol Marca.

Această idee a fost avansată şi era studiată de mai multe zile, dar potrivit cotidianului spaniol, deplasarea partidelor de calificare este în faza de concretizare.

În vreme ce reprezentanţii tenisului mondial sunt în aşteptarea oficializării, de către forurile competente, a organizării turneului de Mare Şlem, care ar urma să fie reprogramat în perioada 8-21 februarie, calificările ar urma să se desfășoare anterior, în oraşul din Emiratele Arabe Unite.

Reguli stricte impuse de pandemie

Obiectivul organizatorilor este evitarea sosirilor dispersate pe teritoriul australian și reducerea densităţii populaţiei în „bula” de la Melbourne. Noul aranjament pentru Australian Open ar permite jucătorilor calificaţi să se deplaseze în statul Victoria în jurul datei de 15 ianuarie, pentru a respecta cele 14 zile de izolare impuse de pandemia de coronavirus, înainte de a debuta în partidele de pe tabloul principal.

ATP ar putea deschide sezonul de tenis 2021 în 4 ianuarie, cu turneul de la Delray Beach – Florida, SUA – programat în mod obişnuit la jumătatea lunii februarie.

Cu câteva zile în urmă, ministrul Sportului din statul Victoria, Martin Pakula, a anunțat că Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului 2021, prevăzut pentru perioada 18-31 ianuarie, va fi „cel mai probabil” amânat cu o săptămână sau două.

El a mai explicat că, în condiţiile în care discuţiile între factorii responsabili privind măsurile sanitare care urmează să fie adoptate sunt în plină desfăşurare, amânarea este singura soluție.

Australia a înregistrat până în prezent 28.024 de cazuri de infecție cu coronavirusul originar din China și 908 decese cauzate de COVID-19, la o populație de 25.631.493 de locuitori. Autoritățile sanitare australiene au făcut deja 10.356.077 de teste, ceea ce reprezintă o rată de testare de 404.037 de persoane la un milion de locuitori.