Evenimentul Zilei > Social > VREMEA. Vești bune de la ANM! Temperaturile cresc în MOD ALARMANT! La ce maxime vor ajunge în zilele următoare
VREMEA. Vești bune de la ANM! Temperaturile cresc în MOD ALARMANT! La ce maxime vor ajunge în zilele următoare

VREMEA. Vești bune de la ANM! Temperaturile cresc în MOD ALARMANT! La ce maxime vor ajunge în zilele următoare

După valul de aer polar care le-a dat românilor mari bătăi de cap, ANM anunță că se vor înregistra creșteri semnificative ale temperaturilor în zilele ce urmează, ajungându-se chiar la maxime de 20 de grade în unele regiuni ale țării.

„Pentru următorul interval, veştile sunt bune. Procesul de încălzire va continua, dar va fi lent, timid, astfel temperaturile vor creşte uşor, atât cele maxime, cât şi cele minime cu câte două-trei grade de la o zi la alta. Luni aşteptăm temperaturi de 10-11 grade în regiunile de vest, iar în restul teritoriului, chiar dacă se resimte o încălzire, temperaturile vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru această dată. În regiunile extracarpatice, Muntenia, Oltenia, Moldova, temperaturile se vor menţine undeva la 2-6 grade, iar in mod normal, la această dată, ar trebui să avem între 10 şi 14 grade, chiar şi în zona Capitalei vorbim despre 3-4 grade”, a declarat, pentru Mediafax, meteorologul de serviciu, Alina Şerban.

Aceasta a explicat că după jumătatea săptămânii viitoare temperaturile vor ajunge la normal, urmând ca în weekend-ul viitor aceastea să fie mai ridicate pentru această perioadă.

„Pe parcursul săptămânii, procesul de încălzire continuă, se intensifică şi se va resimţi mai bine după jumătatea acestei saptămâni când ajungem la nişte valori normale, urmând ca spre finalul săptămânii viitoare, temperaturile sa fie chiar mai ridicate, astfel estimăm, în partea de sud, maxime de 19-20 de grade”, a adăugat Alina Şerban.