Evenimentul Zilei > Social > O mare TELEVIZIUNE se ÎNCHIDE. Cele mai URMĂRITE EMISIUNI VOR DISPĂREA pentru totdeauna
O mare TELEVIZIUNE se ÎNCHIDE. Cele mai URMĂRITE EMISIUNI VOR DISPĂREA pentru totdeauna

O mare TELEVIZIUNE se ÎNCHIDE. Cele mai URMĂRITE EMISIUNI VOR DISPĂREA pentru totdeauna

O televiziune germană VIVA se desființează Viacom International Media Networks (VIMN) va închide, la sfârșitul acestui an, televiziunea germană de muzică VIVA.

În schimb, o televiziune Comedy Central, care în prezent împarte timpii de emisie cu VIVA, va avea din 1 ianuarie 2019 un program extins la 24 de ore. Viacom argumentează decizia prin creşterea constantă a audienţelor Comedy Central în Germania. 

„Suntem poziţionaţi ideal prin cele trei branduri pe care le avem în Germania. Comedy Central oferă un spectru larg de programe de comedie, recompensat de telespectatori cu audiente în creştere. Televiziunea germană MTV este bine poziţionată pentru a servi apetitului tot mai mare pentru muzică şi divertisment, după revenirea acesteia la sistemul liber la recepţie. Și situaţia televiziunii Nickelodeon este foarte bună, chiar dacă mediul concurenţial este foarte puternic", a precizat Mark Specht, Director General al VIMN pentru Germania, Austria şi Elveţia, scrie Capital.

Închiderea VIVA marchează sfârşitul unei ere în segmentul televiziunilor de muzică din Germania. Canalul lansat pe 1 decembrie 1993, ca şi concurent al MTV Europe, cu un program personalizat pentru publicul german, a fost preluat de Viacom în anul 2004. Ca un rămas bun, VIVA va difuza, din arhivele televiziunii, cele mai importante momente din cei 25 de ani emisie.