În prezent, Teia Sponte este internat în spital și primește îngrijirile medicale de specialitate.

De asemenea, sub supraveghere medicală se află și alți membrii ai familiei omului de afaceri care ar fi infectați cu acest virus extreme de periculos.

Gigi Becali și Teia Sponte sunt prieteni și datorită faptului că amândoi sunt machedoneni, au colaborat cu succes în afaceri, iar ultimul a căpătat, treptat, titlul de „om de casă“ al familiei. Născut pe 27 septembrie 1959, în comuna Mihail Kogălniceanu din judeţul Tulcea, miliardarul este aromân, ca și Gigi Becali.

Teia Sponte a intrat în atenția publicului, mai ales după episodul „Valiza”, când Gigi Becali  le-a dus fotbaliștilor de la U Cluj, înaintea unui meci cu CFR Cluj, suma de 1,7 milioane de euro.

Suma de bani ar fi fost un stimulent pentru jucătorii de la Universitatea care prin Victoria lor ar fi ajutat Steaua să câștige titlul.

De asemenea, în perioada 2013-2015, când Gigi Becali a fost la închisoare pentru executarea pedepsei, Sponte a fost omul care a susţinut-o financiar pe FCSB.

Dar implicarea lui Sponte la FCSB a fost și în alte perioade, ca de exemplu cea în care a ocupat și funcția de vicepreședinte al clubului.

În afară de implicarea în clubul sportive, Sponte a apărut în media și prin unele proiecte imobiliare controversate, cum a fost cel de la începutul acestui an, în legătură cu proiectul din sectorul 1 al Capitalei.

Sponte este implicat într-un proiect rezidențial cu 12 blocuri pe un teren pe care a funcționat un depozit al fostei fabrici Marmura, lângă fosta Bază Nautică și de Agrement Străulești.

Această zonă este foarte căutată de investitori, în ultimii ani făcându-se tranzacții extrem de profitabile
O afacere care l-a propulsat pe Sponte în rândul milionarilor a fost făcută în urmă cu trei ani, când un teren situat în apropiere de lacul Grivița acesta l-a vândut unei mari companii cu suma de 27 de milioane de euro, potrivit realitatea.net