Apple a dezvăluit noi metode prin care utilizatorii brandului pot să descopere și să organizeze aplicațiile favorite. În același timp compania a mai anunțat un update major în ceea ce privește desktop-urile Mac, dar și o nouă funcție prin care utilizatorii își vor putea închide și deschide mașina.

Aceste update-uri, anunțate de Apple în cadrul Conferinței Dezvoltatorilor de Pretutindeni ce a avut loc luni, subliniază eforturile făcute de companie pentru ca produsele Apple să rămână în viața utilizatorilor pentru ca aceștia să fie cât mai conectați.

De aici și noile update-uri menite să aducă utilizatorul mai aproape de device-ul său, conectându-l cu mașina și chiar cu casa sa, dar de asemenea adăugându-i și sănătatea în joc, lucru posibil prin diverse aplicații ce urmăresc funcțiile vitale ale organismului.

Compania a dat start-ul evenimentului concentrându-se pe prezentarea noului sistem de operare iOS 14, care urmează să apară pentru iPhone cât de curând. Ca o parte din prezentarea lor, Apple a dezvăluit o nouă funcție denumită „App Library”, care, în mod automat, îți organizează toate aplicațiile de pe „ecranul de acasă”, pentru ca tu să nu mai fi nevoit să cauți în mai multe pagini.

Apple a mai dezvăluit și o nouă metodă mult mai simplă de a descoperi și accesa noile aplicații. Funcția, denumită App Clips, oferă posibilitatea de a folosi o aplicație pe moment, atunci când este nevoie, cum ar fi pentru închirierea unui scuter sau a unei trotinete electrice. Aceste aplicații sunt mici ca și dimensiune și au deja integrat Apple Pay. Utilizatorii pot deci apoi dacă sunt de acord sau nu să descarce varianta completă a aplicației.
În același timp, Apple a încercat să demonstreze și potențialul, încă neexploatat, pe care îl oferă un iPhone, piesa lor de rezistență prin care compania face cele mai mari profituri. Pentru că deja au depășit pragul în care un iPhone devenea un card de credit, acum, producătorii vor să transforme iPhone-ul și într-o cheie de mașină. O nouă funcție, numită CarKey, va deveni utilizabilă odată cu lansarea noului model BMW Seria 5 din anul 2021, scrie CNN.