Inaugurarea noului teatru are loc astăzi la ora 18:30, pe strada Lipscani 53, în prezenta unor nume grele din teatrul românesc. În deschidere, actorii au pregătit piesa „Eu dau banul, eu dau ora exactă”, o comedie cu iz politic, din distribuția căreia fac parte actori precum Gabriel Fătu, Carmen Tănase, Ion Ionuț Ciocia, Victor Vurtejanu, Maria Radu, Silvia Stanciu, Cătălina Epuran și Răzvan Bănică.

 

Actorul Gabriel Fătu spune pe lângă promovarea marilor actori ai României, noul teatru vine și  în sprijinul noii generații de actori, care deși sunt extrem de talentați, nu reușesc să își găsească locul în teatrele de stat.

„Scopul principal este de a promova valorile naționale și internaționale și de a promova tânăra generație. Pentru că noi facem teatru independent, eu personal fac teatru independent din 1999 și știu cum e să bați la uși închise, și atunci am zis, avem această sală, care va fi pentru toți cei care au un produs bun și care vor să joace și care au ceva de spus. Sunt peste 100 de trupe de teatru care nu au unde juca deși au spectacole foarte bune, pentru că este foarte greu să intri într-un teatru de stat. Sunt actori care după facultate, deși sunt sclipitori, nu mai auzi de ei niciodată, pentru că nu au unde să joace. Unii joacă prin tot felul de baruri și terase, în locații improvizate”, a explicat Gabriel Fătu.

 

Teatrul de pe Lipscani, închis cu scandal

Până acum două luni, pe strada Lipscani din București, la numărul 53, funcționa Teatrul de pe Lipscani. Managerul instituției, Anamaria Tramudana închiriase spațiul în urmă cu cinci ani de la Cartel Alfa.  Din cauza datoriilor acumulate, Cartel Alfa a dat în judecată Teatrul de pe Lipscani, și a obținut evacuarea acestuia de la 1 Februarie. Tot atunci, Gabriel Fătu a acuzat-o pe managera Anamaria Tramudana că nu ar avea datorii numai la Cartel Alfa, ci și la actori, care nu au fost plătiți pentru spectacolele jucate. Actorul spune că pentru moment a îngropat securea războiului ș lasă autoritățile să se ocupe de recuperarea banilor actorilor.

 “Am zis să ne detașăm puțin de problemă, să lăsăm procurorii, polițiștii și instituțiile abilitate să-și facă meseria,  iar noi să ne concentrăm pe ce vom face de aici încolo”, a mai spus Fătu.