Evenimentul Zilei > Actualitate > Țeapă de 1 Decembrie. Călători abandonați în aeroport de Ziua Națională
Țeapă de 1 Decembrie. Călători abandonați în aeroport de Ziua Națională

Țeapă de 1 Decembrie. Călători abandonați în aeroport de Ziua Națională

Călătorii unei curse TAROM au rămas în aeroport, deși își rezervaseră bilete încă de luna trecută. Una dintre victime: o pasageră a cursei Oradea-București care a relatat, pentru EVZ, cum i s-au închis porțile în nas pentru că angajații TAROM au vândut mai multe locuri decât cele din avion.

Cu bilete dus-întors, pe ruta București-Oradea, rezervate încă din luna octombrie, Oana spera să ajungă acasă așa cum își programase: pe 1 decembrie. Ghinionul ei. În aeroportul din Oradea, poarta era închisă.

„Am cumpărat bilet dus-întors pe ruta București-Oradea, 29.11-plecarea și 01.12 întoarcerea. Am ajuns la aeroport în Oradea, însă poartă era închisă pentru că zborul era overbooked. Au vândut 51 de bilete pentru 48 de locuri în aeronavă”, ne-a transmis Oana, la scurt timp după ce a rămas în aeroport.

Aeronava TAROM care trebuia să o aducă în Capitală a mai lăsat„pe jos”, alte două persoane. Au dat bilete după principiul „primul sosit, primul servit”, ca la piață, fără să țină cont de rezervări.

Pasagerii țepuiți au sunat la TAROM, ca să ceară explicații.

„La primul apel la TAROM, mi s-a închis telefonul, atunci când am spus că nu este normal ceea ce s-a întâmplat. Abia la a doua conversație au admis, chiar și ei, că locul meu trebuie să fie liber”, a declarat Oana, pentru EVZ.