Potrivit Raportului Camerei de Conturi Cluj pe anul 2018, în urma verificărilor de la Primăria condusă de Emil Boc au fost constatate mai multe nereguli care au produs bugetului local, un prejudiciu total de 4,1 milioane de lei.

„Au fost diminuate veniturile bugetului local prin acordarea nejustificată de scutiri de la plata impozitelor și taxelor locale unor persoane fizice, în condițiile în care persoanele care au beneficiat de aceste facilități au decedat. Abaterea financiară este de 45.000 de lei. S-a constatat și nerealizarea veniturilor cuvenite bugetului local din taxa specială de transport public local, abaterea financiară fiind de peste 2 milioane de lei. Totalul prejudiciului este de 4,1 milioane de lei, abateri financiar contabile fiind de 177 milioane de lei”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Pe de altă parte, s-a constatat că au fost făcute mai multe plăți, dincolo de cele stabilite prin prevederile contractuale pentru servicii de pază și protecție a cimitirelor aflate în administrarea Primăriei. Valoarea totală a acestora a ajuns la 195.000 de lei.

Te-ar putea interesa și: