Evenimentul ZileiJustitieTăriceanu despre Scandalul Black Cube: VEDEM O LUPTĂ PENTRU PUTERE ÎN SPATELE CORTINEI, o luptă de putere nedemocratică pentru acaparea de influențe sau PENTRU ELIMINAREA UNOR DINTRE ADVERSARI, DAR NU CU MIJLOACE DEMOCRATICE.

Tăriceanu despre Scandalul Black Cube: VEDEM O LUPTĂ PENTRU PUTERE ÎN SPATELE CORTINEI, o luptă de putere nedemocratică pentru acaparea de influențe sau PENTRU ELIMINAREA UNOR DINTRE ADVERSARI, DAR NU CU MIJLOACE DEMOCRATICE.

Tăriceanu despre Scandalul Black Cube: VEDEM O LUPTĂ PENTRU PUTERE ÎN SPATELE CORTINEI, o luptă de putere nedemocratică pentru acaparea de influențe sau PENTRU ELIMINAREA UNOR DINTRE ADVERSARI, DAR NU CU MIJLOACE DEMOCRATICE.
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost invitatul lui Silviu Mănăstire în ediția de duminică a emisiunii "Dosar de Politician". Acesta a comentat dezvăluirile de ultimă oră privind afacerea Black Cube de spionare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Tăriceanu: "Am citit numai ce a apărut la mijlocul săptămânii acestea, nu am vazut tot documentul, fără îndoială cred că este interesant. Însă, vă spun sincer, cu tot interesul pe care îl am pentru această afacere, din poziția în care sunt obligat să fiu foarte rezervat, nu pot să avansez în speculații, să mă antrenez în acest lucru. Singurul lucru pe care doresc, însă, să îl subliniez, este că președintele Iohannis a ieșit public și a negat comparând toată afacerea cu un film, o făcătură proastă.

Eu mi-am adus aminte de celebra afacere Watergate. În celebra afacere Watergate, cei care au avut un rol hotărâtor au fost 2 ziariști de la Washinton Post care au scos la iveală toate măruntaiele acelei afaceri.

După aceea,Tăriceanu a mai spus: "În presa românească am văzut o licărire de presă autentică, adică să ai curajul să scoți astfel de documente la iveală reprezintă în zilele noastre un act de mare temeritate, pentru că o parte din presă, din păcate, mi se pare extrem de obedientă. O parte din presă a trecut complet sub tăcere subiectul ca și cum nu ar fi existat.

Eu nu cred că lucrurile vor rămâne chiar așa. Cred că vor apărea în continuarea lucruri importante și până la urmă din punct de vedere strict legal ar fi rolul procuraturii să ancheteze și este practic procuratura este angrenată.

Nu e un film de spionaj, e o chestiune cât se poate de reală. Să vedem cât de departe se va merge, eu asta sunt curios și dacă se va încerca evident mușamalizarea acestei chestiuni. Mie mi se pare că denotă o latură foarte periculoasă. Denotă un fel de luptă pentru putere în spatele cortinei, între diferite centre de putere, o luptă de putere nedemocratică pentru acaparea de influențe sau pentru eliminarea unor dintre adversari, dar nu cu mijloace democratice.

Aștept să vedem dacă ancheta va putea să continue și dacă nu va exista o încercare de mușamalizare".

"În această anchetă nu văd de ce nu ar trebui până la urmă și președintele să dea un răspuns pentru că, dacă documentul este autentic, dar în momentul de fața am impresia că nimeni nu mai pune la îndoială autenticitatea documentului apărut în presă. Dacă documentul este autentic atunci vedem că existență o responsabilitate la nivelul președintelui" a afirmat Tăriceanu.


Accesează: