Liderul ALDE se declară scandalizat de absența oricăror dezbateri televizate între candidați. Tăriceanu este de părere că România se confruntă „cu un deficit democratic grav” și propune, în acest sens, modificarea legislației electorale!

„Pentru prima oară după  30 de ani, asistăm la niște alegeri care au fost practic într-un perfect anonimat, fără campanie electorală, fără ca să existe dezbaterile necesare, în așa fel încât alegătorii să poată să ia cunoștință de programul fiecărui candidat și să voteze rațional, pe baza ofertei electorale făcută de fiecare. Este un deficit democratic grav. Din acest motiv, am de gând să fac o propunere legislativă astfel încât campania electorală să fie una vizibilă pentru ca cetățenii să cunoscă programul candidaților”, a declarat președintele ALDE, citat de Digi 24.

Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu are și motive de bucurie, după cum recunoaște: „Am o bucurie că a fost adoptată legislația votului pe trei zile în Diaspora. Mă bucur că s-a întamplat acest lucru”.