Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu: Să nu ne grăbim inutil cu Codul Fiscal
Tăriceanu: Să nu ne grăbim inutil cu Codul Fiscal

Tăriceanu: Să nu ne grăbim inutil cu Codul Fiscal

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că reexaminarea Codului fiscal a fost amânată pentru săptămâna viitoare, sesiunea extraordinară de luni fiind anulată, argumentând că este "mai util, mai înţelept" ca partidele să nu se grăbească "inutil" şi să aibă încă o fază de consultări, discuţii şi analize pe această temă, scrie Agerpres.

"Am avut de dimineaţă o reuniune a coaliţiei de guvernare, unde am discutat subiectul Codului fiscal. Având în vedere diferitele luări de poziţii, de cele mai multe ori contradictorii, pe Codul fiscal, am considerat că este probabil mai util, mai înţelept să nu ne grăbim inutil şi să facem încă o fază de consultări. (…) Aşadar, am propus şi partidelor din Opoziţie să facem joi o discuţie politică, după ce şi noi şi ei vom fi analizat în amănunţime cifrele şi datele de fundamentare a Codului fiscal, a bugetului, pentru a putea să luăm o decizie de consens. Ca atare, sesiunea extraordinară nu se va putea ţine. Am discutat cu preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Senatului şi ei nu sunt, în condiţiile acestea, în măsură să furnizeze un raport şi vom amâna pentru săptămâna viitoare, în cadrul sesiunii ordinare, dezbaterea şi decizia pe marginea sesizării de reexaminare a proiectului de Cod fiscal", a declarat Tăriceanu.

El a precizat că Biroul permanent al Senatului este în continuare convocat într-o şedinţă la ora 14,30, iar plenul se va desfăşura pentru a se lua act de neîntrunirea condiţiilor necesare pentru discutarea cererii de reexaminare pe care preşedintele Klaus Iohannis a transmis-o Parlamentului cu privire la proiectul Codului fiscal.

"Se ţine Biroul permanent. O să ţinem şi şedinţa de plen pentru că există o ordine de zi votată şi aprobată şi trebuie să constatăm că nu sunt întrunite condiţiile necesare pentru a dezbate în sesiune extraordinară solicitarea preşedintelui de reexaminare. Atunci, o vom decala. (…) Astăzi am convenit că săptămâna viitoare, în prima zi de şedinţă de plen care are o ordine de zi cu proiecte de lege, va intra pe ordinea de zi. Cel mai probabil miercuri, săptămâna viitoare", a afirmat preşedintele Senatului.