Reacție dură a președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu după discursul de miercuri al șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Al doilea om în stat a declarat joi că Direcția Națională Anticorupție se confruntă cu grave probleme de credibilitate și a subliniat că, din punctul lui de vedere, instituția nu este supusă niciunei presiuni, informează B1.

"Am văzut câteva extrase în presa ale discursului doamnei Kovesi. Am impresia că dânsa nu vede bârna din ochiul ei, a instituției, dar căută să găsească defecte în ochii altora. Cred că instituția nu e supusă niciunei presiuni. E interesul public, firesc, pe care toți cetățenii îl au cu privire la funcționarea justiției. Dezvăluirile din ultima perioadă din cadrul DNA pun serios sub semnul întrebării funcționarea corectă, în respectul drepturilor fundamentale, care sunt grav încălcate. Aici, CSM, Inspecţia Judiciară au un rol determinant pentru a restabili încrederea românilor in justiție", a declarat Tăriceanu.

De asemenea, întrebat dacă, în acest context, este nevoie de o discuție cu ministrul Justiției și cu partenerii de coaliție, șeful Senatului a răspuns: "Eu vreau să subliniez un lucru: Parlamentul, ca instituţie, priveşte cu mare atenţie problemele care sunt legate de drepturile fundamentale ale individului, dar problema justiţiei ţine de ministrul Justiţiei şi de CSM".