„Am decis refacerea grupului ALDE la Camera Deputaţilor. În urma discuţiilor cu toţi colegii mei, deputaţi ALDE, alături de care am construit în ultimii ani proiectul politic democrat – liberal am decis astăzi, 21 octombrie 2019, refacerea grupului parlamentar ALDE la Camera Deputaţilor, prin reafilierea mea la grup. Am făcut acest gest de reconciliere, absolut necesar, pentru a da posibilitatea miilor de membri ALDE să poată fi desemnaţi în secţiile de votare la alegerile care urmează. Este exprimarea, într-un moment limită pentru partid, a respectului meu pentru eforturile făcute de aceşti oameni de-a lungul anilor pentru a ţine în viaţă ALDE, un proiect care dacă nu ar fi fost lovit din toate părţile, ar fi fost astăzi poate principala forţă liberală din România”, afirmă Cupă, într-un comunicat de presă.

Potrivit deputatului de Dolj, „dincolo de lideri şi de orgoliile lor importanţi cu adevărat sunt oamenii care construiesc acolo la firul ierbii, cu sacrificii şi cu bună credinţă”.

„Sper ca acest gest al meu să marcheze un restart general în abordarea destinului politic al ALDE “, a mai spus Ioan Cupă, citat de Agerpres.