Tăriceanu a spus, joi, la Arad, în cadrul unei conferinţe de presă, că pachetul de legi de reformă a justiţiei are scopul consolidării acesteia, în pofida “ţipuriturilor” celor care protestează.

“Pachetul de legi de reformă a justiţiei are următorul scop, în pofida sloganurilor pe care le strigă unii protestatari: urmăreşte consolidarea independenţei justiţiei, întărirea capacităţii justiţiei de a fi independentă, scoaterea de sub influenţa politică a numirilor în funcţii înalte din Procuratură din zona politică. Deci, în pofida strigăturilor şi ţipuriturilor din piaţă, vrem să întărim independenţa şi nu cum încearcă unii să spună, că vrem control politic. Controlul politic înseamnă numirea lor de către preşedinte, care este politic, şi nu de către CSM, şi ceea ce vrem noi este să punem CSM-ul să facă aceste numiri”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit mediafax.ro.

Totodată, preşedintele ALDE a precizat că ”fantezia persoanelor” care protestează “nu are limită” şi că nu crede că manifestanţii au înţeles “despre ce e vorba”.

“Fantezia celor care manifestă n-are probabil o limită. E bine că au multă fantezie şi asta este pata de culoare, că altfel ar fi triste manifestările de stradă. Având în vedere revendicările celor care sunt în stradă, mă îndoiesc că au înţeles despre ce e vorba. Foarte multă lume, cred că dacă ajunge să se informeze numai de pe reţelele de socializare unde apar strigăte de luptă, haideţi la miting, nu pare să fie foarte bine informată. Cu tot respectul pentru cei care-şi manifestă astfel opţiunile, până la urmă nu există altă instituţie de legiferare decât Parlamentul. Care este legitimitatea revendicărilor celor care ies în stradă? Din punct de vedere numeric, putem să calculăm repede cât reprezintă din ansamblul votanţilor sau societăţii. E bine că sunt şi voci critice, dacă ar fi şi informate, ar fi şi mai bine”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

 

Te-ar putea interesa și: