Călin Popescu Tăriceanu critică dur măsura anunțată de șeful statului, aceea de a se redeschide hotelurile, mai puțin restaurantele, o idee ”complet tâmpită”, spune acesta.

”Klaus Iohannis și ”Guvernul Meu” ne duc înapoi pe vremea lui Ceaușescu. Doar așa îmi explic ideea complet tâmpită de a deschide hotelurile, dar a ține închise restaurantele. Această măsură ne duce înapoi în vremurile când mergeam la mare cu conservele de pate de ficat, salamul italian și carnea la garniță! Ce mai urmează? Să ne luăm și plite electrice sau pe gaz și să gătim în camerele de hotel?”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Liderul ALDE atrage atenția că în acestre măsuri lipsește coerența în gândire și oferă soluții. ”Oameni buni, există soluții să se deschidă în primă fază terasele, cu respectarea unei distanțe între mese și limitarea numărului de persoane care să stea la o masă (exclus grupuri mari). Se pot lua măsuri de igienă sporită în bucătării. Se pot igieniza periodic spațiile.

Se pot face destule dacă vrei să asculți de specialiști și nu alegi măsura cea mai simplă și mai dureroasă: ținem închis tot! În pasul doi se pot deschide restaurantele în spații închise. La început la 50% din capacitate, apoi, pas cu pas, la o capacitate care să răspundă unei distanțări sociale corecte. (…)Citiți, băgați la cap și dați drumul oamenilor să muncească, pentru că ne-am săturat să stăm după pomenile voastre”, a mai scris Tăriceanu în aceeași postare.