Evenimentul Zilei > Politica > Profeție: Cum vor juca Tăriceanu și Dragnea la prezidențiale
Profeție: Cum vor juca Tăriceanu și Dragnea la prezidențiale

Profeție: Cum vor juca Tăriceanu și Dragnea la prezidențiale

Fiecare partid parlamentar va alinia în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2019 câte un candidat propriu, a apreciat, joi, sociologul Marius Pieleanu.

„Tăriceanu nu spune nu (unei candidaturi la prezidențiale, n.red.), pentru că este un partid în plină creştere. ALDE a depăşit deja 10% ca intenţie de vot, este undeva la 14-15%, e un partid care se întăreşte, un partid al cărui lider are un discurs consecvent şi place la o parte a publicului, inclusiv cu lupta împotriva statului de drept, împotriva abuzurilor şi aşa mai departe, discursul ăsta place. Este un partid care se organizează din ce în ce mai bine teritorial prin Daniel Chiţoiu în ultima vreme şi care în mod firesc ar trebui să aibă propriul candidat la funcţia de preşedinte, dacă mă întrebaţi pe mine”, a spus sociologul Marius Pieleanu, la Antena 3.

„Probabil că la toamna anului viitor, dar este o opinie, nu e bazată pe ceva anume, ci doar pe intuiţie, probabil că Liviu Dragnea va fi candidatul PSD-ului şi Călin Popescu Tăriceanu va fi candidatul ALDE. Nu se va merge cu un candidat unic (…) Aşa ar trebui să fie, dacă Liviu Dragnea are un parcurs corect anul ăsta şi anul viitor şi nu se întâmplă ceva în spaţiul juridic, ca să zic aşa”, a adăugat acesta.

În opinia lui Pieleanu, Tăriceanu își va negocia în turul 2 al alegerilor prezidențiale un sprijin pentru unul din cei doi finaliști.

USR și PMP vor alinia și ei, la start, câte un candidat propriu în primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit sociologului.

„USR a anunţat că va avea candidat propriu la Preşedinţie, aseară era cu mine preşedintele partidului la o emisiune la TVR. Nu îmi e foarte clar (cine va fi candidatul USR, n.red.) l-am întrebat dacă pe Dacian Cioloş, l-am întrebat pe preşedintele Barna şi mi-a spus că încă n-au o decizie, e posibil ca însuşi preşedintele Barna să candideze, dar orice partid cu veleităţi de partid parlamentar îşi va dori propriul candidat, e firesc să fie aşa (…) PMP în turul 1 va avea candidat, sigur, păi dar altfel trebuie să-şi construiască propriul profil şi să negocieze pentru turul 2", a declarat el.