Tăriceanu: „Nu acceptăm ca DNA-ul să facă Guvernul”

Tăriceanu: „Nu acceptăm ca DNA-ul să facă Guvernul”

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, că partidul continuă să sprijine coaliția de Guvernare. De asemenea, Tăriceanu a precizat că ALDE nu îi retrage sprijinul politic ministrului Viorel Ilie.

„Primul considerent care a fost luat în discuție a fost acela al necesității de a ne afirma în continuare sprijinul pentru guvernul de coaliție. Al doilea lucru pe care l-am discutat a fost cel al declarațiilor făcute de Tudose. El a vorbit despre necesitatea unei remanieri. Noi considerăm că este dreptul primului ministru să propună, dacă este necesar, remanierea miniștrilor”, a precizat Tăriceanu. 

El a adăugat că „în ultima perioadă, au apărut multe informații și dovezi care arată abuzurile DNA. (...)Toate aceste informații pun semnul întrebării funcționarea statului de drept. DNA-ul și-a pierdut credibilitatea. (...) În niciun caz nu putem accepta ca DNA-ul să facă Guvernul așa cum îi convine. (...) Sprijinul nostru pentru Viorel Ilie, nu suntem de-acord cu propunerea de a lua vreun act de demisie”.  

„Obiectivul ALDE rămâne unul și același: intenția de a duce la bun sfârșit reforma Justiției și protecția drepturilor și libertăților cetățenilor”, a subliniat Tăriceanu. 

Ne puteți urmări și pe Google News

ULTIMATUMUL lui Iohannis pentru PSD. Ce spune președintele despre un nou GUVERN TEHNOCRAT