Călin Popescu Tăriceanu a susținut și el ideea implementării unui fond de dezvoltare, iar acum vrea să-l ajute pe Orban.

„Salut inițiativa lui Ludovic Orban de a se inspira în crearea unui fond de investiții din experiența poloneză. Iată ce spuneam în 2018 despre discuțiile cu experții polonezi privind modul în care ei au implementat Fondul de Dezvoltare: https://www.dcnews.ro/fondul-suveran-de-dezvoltare–discutii-cu-oficiali-din-polonia–tariceanu–o-reuniune-foarte-interesanta_620868.html?fbclid=IwAR2_V6K5CWfQmgN9NzWE0He4934-WMCj_EOjT6Vx9QvNAf2hLmF00aun2Ik

Susțin în continuare că ar fi un mecanism eficient de punere în mişcare a investiţilor, a economiilor, de creare de locuri de muncă și a face din România un jucător european cu adevărat.

Am văzut că premierul Orban a discutat azi subiectul cu premierul Poloniei și urmează discuții la nivel de experți. Pentru că suntem în al 12-lea ceas cu măsurile economice, mă ofer să îi pun la dispoziție toate concluziile discuțiilor cu experții polonezi pe acest subiect. Ca să nu mai fie nevoie să inventăm din nou roata și apa caldă! Nu mai e timp de pierdut”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a avut, astăzi, o discuție online cu prim-ministrul polon Mateusz Morawiecki, ocazie cu care a fost prezentat modelul Fondului Polonez de Dezvoltare.

”Polonia este un bun prieten al României. Apreciez foarte mult colaborarea noastră și îmi doresc să o consolidăm îndeosebi în domeniul economic. Vreau să vă asigur, încă o dată, că Guvernul României este foarte deschis stimulării investițiilor, iar România este o destinație excelentă pentru oamenii de afaceri”, a spus premierul Ludovic Orban.