Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu face acuzații incredibile! Comunele cu primari PSD și ALDE, carantinate
Tăriceanu face acuzații incredibile! Comunele cu primari PSD și ALDE, carantinate

Tăriceanu face acuzații incredibile! Comunele cu primari PSD și ALDE, carantinate

Președintele ALDE susține că noua lege a carantinei poate duce la situații hilare, în care o comună sau un oraș, conduse de un primar care nu place actualei puteri politice, ar putea fi închisă fără nicio explicație.

Fostul președinte al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, sugerează că prin noua lege a carantinei, comunele conduce de primari cu altă orientare politică, decât PNL, vor fi carantinate, procesul electoral fiind grav viciat.

„Ludovic Orban a anunțat că are în atenție 3 sau 4 zone care sunt evaluate pentru a vedea dacă se impune instituirea carantinei. Nimic deosebit până acum. De acord ca în loc să paralizeze toată țara este de preferat să se acționeze cu o precizie chirurgicală doar în zonele care sunt sau pot deveni focare de infecție. Ciudățenia vine în momentul în care Orban refuză să facă public aceste localități lăsând la latitudinea presei să speculeze în fel și chip.

Mă întreb care poate fi motivația de a refuza să spui că ești îngrijorat de localitatea X sau Y și că dacă lucrurile merg în direcția în care sunt acum o să fii nevoit să impui carantină?! Nespunând nimic nu faci decât să-i lași pe acei oameni să persiste în eventualele greșeli, nu faci decât să lipsești autoritățile locale de timpul în care ar mai putea încă lua măsuri și a nu ajunge într-o stare de izolare”, a spus Tăriceanu.

Guvernul Orban este somat să emită normele de aplicare a legii carantinei cât mai clare, astfel încât aceasta să nu ducă la războaie politice. „Deci, care e ideea să nu spui care sunt localitățile cu probleme? De fapt ce urmărești, să previi răspândirea virusului sau să pedepsești fulgerător niște români pe care nu i-ai prevenit în prealabil? Să ne gândim oare că și aceste decizii de a impune carantina vor fi luate tot pe criterii politice și primele localități care vor fi băgate în carantină, peste noapte, vor fi cele cu administrație care nu convine PNL-ului?”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Președintele ALDE a scris într-un editorial din Evz.ro că președintele și Guvernuil Orban au avut la dispoziție tot timpul din lume pentru a lua măsuri clare de combatere a noului coronavirus. ”Greu să uităm că, tocmai din interes electoral, atât dl Iohannis, cât și Guvernul Său au ignorat toate semnalele externe cu privire la criză în speranța că vor organiza alegeri anticipate care să întărească poziția PNL.

În numele acestei cauze dl Iohannis a fost cel care ne-a spus până în ultima clipă că virusul nu e un pericol real și că simptomele sunt cele de la o răceală și că nu e în regulă să vorbim în cuvinte apocaliptice despre virus. Deci ar fi trebuit să-l credem, nu?”, a încheiat Tăriceanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: