În spațiul public s-a speculat faptul că Tillerson a venit pentru a grăbi Bucureștiul în procesul de achiziție a rachetelor Patriot.

Potrivit www.stiripesurse.ro, într-o ședință a Biroului Permanent al Senatului, din 20 noiembrie, Tăriceanu le dă asigură colegilor că știe ”de la sursă” că Tillerson a făcut o escală tehnică la București, nu una în care să pună presiune pe autoritățile de la București.

Voiam numai să-ți aduc la cunoștință următorul lucru: că vizita la București a lui Rex Tillerson nu a fost o vizită propriu-zisă, ci s-a oprit ca să doarmă, să se odihnească, în fine, să facă o escală tehnică, nu a avut nicio componentă politică. Mi-aș fi dorit să vină secretarul de stat american ca să discutăm despre programul de înzestrare și despre necesitatea întăririi flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, dar nu a fost să fie. Probabil că o să asistăm în viitor… Cei care au speculat pe marginea acestui subiect nu au avut informațiile și eu îți spun că de la sursă știu că a fost strict o escală tehnică și nimic altceva”, arată Tăriceanu.

Ulterior vizitei lui Tillerson, proiectul de lege privind achiziționarea rachetelor Patriot a trecut cu o viteză nefirească în Parlament. Luni dimineață a fost adoptat în Comisia de Apărare a Senatului, luni seară în plenul Senatului. De asemenea, marți dimineață a ajuns la Camera Deputaților și a fost adoptat în Comisia de Apărare, iar marți la amiază a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților.

 

Te-ar putea interesa și: