Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, atac dur la Dăncilă: „Cred că este nevoie și de altceva”
Tăriceanu, atac dur la Dăncilă: „Cred că este nevoie și de altceva”

Tăriceanu, atac dur la Dăncilă: „Cred că este nevoie și de altceva”

Călin Popescu Tăriceanu lansează acuzații dure la adresa celor doi candidați la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. 

Klaus Iohannis a refuzat dezbaterea față în față cu Viorica Dăncilă. În cele din urmă, președintele a organizat o confruntare la distanță cu fostul premier, printr-o conferință de presă, urmată de o declarație de presă a Vioricăi Dăncilă.

Strategiile de campanie ale celor doi candidați nu-l impresionează pe Călin Popescu Tăriceanu. În opinia liderului ALDE, pozițiile publice de miercuri ale lui Iohannis și Dăncilă nu au valoare, în condițiile în care nu există o dezbatere față în față.

„Nu poate fi numită o dezbatere. Aceste discuții cu presa, conferințe de presă, fără îndoială, nu pot să țină loc unei dezbateri adevărate, așa cum ar fi fost normal. În toate țările, de peste 40 de ani, au loc dezbateri cu candidații la prezidențiale. Aseară, temele sau stereotipurile de până acum au fost reluate, adică actualul președinte nu a făcut decât să vorbească din nou despre guvernarea toxică a PSD-ului și doamna Dăncilă să ne spună că ea este femeie și că a fost jignită. Cred că este nevoie și de altceva”, a declarat la RFI, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Refuzul de a participa la o dezbatere publică este un mare deficit democratic, în opinia lui Tăriceanu.

„Președintele ar fi trebuit să spună ce vrea să facă, care e programul lui și să răspundă la niște întrebări, poate unele incomode. Doamna Dăncilă să ne scutească cu povestea asta că e femeie. A funcționat în calitate de prim-ministru și este în momentul de față președinta partidului. (…) Astea sunt niște scuze și de o parte și de alta, care nu țin loc de o explicație serioasă pentru refuzul unei dezbateri. Mi se pare regretabil, este un deficit democratic pe care-l înregistrăm și n-am avea nevoie de așa ceva”, a explicat senatorul Călin Popescu Tăriceanu.