Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu are soluția pentru dărâmarea Guvernului Orban
Tăriceanu are soluția pentru dărâmarea Guvernului Orban

Tăriceanu are soluția pentru dărâmarea Guvernului Orban

Înlăturea Guvernului Orban pare că a devenit o prioritate pentru opoziție, pe motiv că premierul țării a evitat să dea „orice fel de explicaţie despre cazul de corupţie de la Unifarm”.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a afirmat, luni, că este necesar ca o moțiune de cenzură să fie depusă imediat după încheierea stării de alertă.

Liderul ALDE a spus că toate legăturile în cazul de corupţie de la Unifarm „duc la Orban”.

„A evitat să dea orice fel de explicaţie despre cazul de corupţie de la Unifarm, unde, după toate informaţiile care au apărat în presă, legăturile duc la el, la Orban. A încercat să justifice proasta gestionarea a crizei dând vina pe partidele care nu sunt la guvernare.


„Ora prim-ministrului”. Acuzații grele și imagini senzaționale din Parlament. Foto în articol


Un sondaj publicat recent de CURS arată că 66 la sută dintre cetăţeni consideră corectă decizia CCR privind caracterul abuziv al amenzilor aplicate în timpul stării de urgenţă.

Aceeaşi Curte Constituţională a declarat neconstituţinoală carantinarea şi izolarea celor asimptomatici pentru că se încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale ale cetăţenilor. (…)O majoritate a populaţiei consideră actualul guvern mai corupte decât cele anterioare”, a declarat Călin Popescu Tărcieanu, la România TV.

Călin Popescu Tăriceanu a amintit că licitaţia pentru măştile acordate persoanelor defavorizate a fost anulată a doua oară „cel mai probabil pentru că nu a ajuns să fie câştigată de firmele de casă ale domnului Orban”. „Sunt tare curios dacă vor fi livrate vreodată aceste măşti”.

În opinia lui Tăriceanu, „cazul Unifarm este unul foarte grav”.

„Demonstrează că cea mai mare parte a contractelor care au fost făcute prin această instituţie, de la care celelalte instituţii publice au fost obligate să facă achiziţiile au fost contracte la care s-au cerut comisionate grase care au intrat în buzunarele celor care sunt astăzi la putere.

Moţiunea de cenzură despre care a vorbit şi Marcel Ciolacu şi a vorbit şi colegul meu, Varujan Vosganian, în numele parlamentarilor ALDE, este singura soluţie pe care o mai avem la îndemână”, a afirmat liderul ALDE.

„A constesta CCR înseamnă că conteşti Constituţia României. Este o situaţie de o gravitate fără asemănăre toată Europa democratică, ca un prim-ministru al ţării să îndemne la nerespectarea Constituţiei. Aceste lucruri impun absolut de urgenţă debarcarea Guvernului prin moţiune de cenuzură”, a spus Tăriceanu.


Ludivic Orban: „Am fost boicotat, îngreunat şi în multe momente sabotat”


Potrivit fostului preşedinte al Senatului, „corupţia caracterizează incapacitatea de gestionare a crizei coronavirusului în plan medical, cât şi în plan economic”.

„Economia românească este prăbuşită. Oamenii sunt îngrijoraţi de viitorul locului lor de muncă, a veniturilor, de evoluţia preţurilor. Sunt lucruri esenţiale şi Guvernul, după cum am văzut, a prezentat împreună cu domnul preşedinte Iohannis un plan pentru viitorii 30 de ani, dar nu a prezentat un plan pentru redresarea economiei acu””, a precizat Tăriceanu la România TV.

Când depune Opoziţia moţiunea de cenzură

„Cel mai firesc este să se încheie starea de alertă în care încă România se găseşte şi acest lucru va însemna, după estimarea mea, la sfârşitul lunii august – începutul lunii septembrie. Atunci va trebui depusă moţiunea de cenzură”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: