Peste 100 de universităţi din Vest îşi prezintă ofertele la Bucureşti. Unde poţi studia gratis

Peste 100 de universităţi din Vest îşi prezintă ofertele la Bucureşti. Unde poţi studia gratis

O sută de universităţi oferă şcolarizare tinerilor care vor să studieze în afara ţării. Unele au inclusiv burse integrale de studiu.

În acest weekend, liceenii şi studenţii care vor să plece în străinătate la studii au ocazia să cunoască oferta de admitere a unor centre universitare de prestigiu din întreaga lume. Romanian International University Fair (RUIF) a început astăzi la Sala Palatului din Capitală şi se va încheia mâine. Târgul este considerat cel mai mare eveniment de acest gen din România, dar şi din Estul Europei.

Îşi prezintă oferta universităţi din peste 20 de ţări. "Există state precum Danemarca sau Suedia, în care învăţământul este gratuit. Alte state oferă burse pentru finanţarea studiilor internaţionale. La târg se mai pot afla informaţii despre învăţământul finanţat de stat din Marea Britanie", ne-a declarat reprezentanta organizatorilor, Raluca Apostol, de la "Educativa". Oferte concrete de la trei centre academice din Europa

Universitatea "Jacobs" din Bremen, Germania, oferă şcolarizare completă însoţită de burse tinerilor din România în cadrul locurilor oferite stu­­denţilor din întreaga lume. Detalii pe https://www.jacobs-university.de/admission/scholarships şi ajutorul financiar la https://www.jacobs-university.de/finaid.

Ne puteți urmări și pe Google News

În schimb, Universitatea Americană "Girne" din Canterbury, Marea Britanie, oferă zece burse care pot ajunge până la sută la sută din valoarea studiilor doar tinerilor români. Detalii la tel: +44 (0) 1227 455556 şi email: info@gauc.org.uk şi admission@gauc.org.uk.

La Universitatea de Ştiinţe Aplicate "Hanze" din Groningen pot aplica cei care vor să trăiască în Olanda. Costul studiilor este de 1.700 de euro. Pentru plata şcoliarizării se poate cere un împrumut la universitate care va fi returnat după absolvire. Detalii despre târg la www.riuf.ro. "La târg vizitatorii pot afla că nu doar elevii cu rezultate excepţionale pleacă la studii în străinătate şi că acestea nu presupun neapărat costuri foarte mari.“ RALUCA APOSTOL, reprezentant al organizatorilor Romanian International University Fair Universitatea Girne din Canterbury, Marea Britanie, oferă zece burse integrale doar pentru tineri din România Citiți și:

  • Ce ne lipseşte ca să intrăm în topuri internaţionale