Târg de turism în București, la Romexpo. VEZI ce reduceri au operatorii!

Târg de turism în București, la Romexpo. VEZI ce reduceri au operatorii!

TÂRGUL DE TURISM . Cele mai importante agenţii îşi îmbie potenţialii clienţi cu destinaţii de concediu, de la 250 la peste 4.000 de euro pe sejur. La Romexpo sunt prezente 25 de ţări.

Târgul de Turism al României a fost deschis, ieri, în Capitală, la salonul Romexpo. Organizatorii au întins pe 15.000 de metri părtraţi aproximativ 200 de standuri, în care expozanţii au pus la înaintare ofertele de vacanţe, în ţară sau în străinătate, pentru vara asta. Costume şi cămăşi scrobite, hostesse despuiate şi vizitatori grăbiţi, veniţi în pauza de prânz să cheltuie economiile pe sejururi, sau pensionari interesaţi de ofertele pentru seniori ale agenţiilor de turism - aşa arătau, ieri la prânz, pavilioanele de la Romexpo. Reducerile pot fi cumulate până la finalul târgului

Pe lângă cei care au venit să plece într-un sejur doar uitându-se prin pliante, românii s-au arătat interesaţi de destinaţiile clasice şi ieftine - litoralul românesc, băile termale, Bulgaria, Grecia sau plajele turcilor. Reducerile pentru rezervările făcute din timp, "early booking" - aşa cum veţi auzi la standurile de la Romexpo - , variază între 10 şi 30% şi sunt valabile, după caz, până la sfârşitul lunii martie sau aprilie.

Agenţiile care au în ofertă vacanţe scumpe mai dau un răgaz românilor până în luna mai, atunci când vor fi valabile ultimele reduceri la cazare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lângă aceste discounturi, operatorii de turism mai oferă, pe perioada târgului, o reducere în plus, de 5 sau 10% din valoarea pachetului, care se cumulează la discountul pentru rezervarea din timp. Aşa cum au precizat organizatorii în deschiderea târgului, 25 de ţări sunt prezente la Romexpo cu oferte de concedii.

Pe lângă învechitele vacanţe la băi sau la tratamente, agenţiile au acum pachete pentru turism cultural sau turism de afaceri.

Târgul e deschis de la ora 10 la 18, până pe 18 martie.

Vizitatorii au mii de oferte din care să aleagă cea mai bună vacanţă. Unii s-au pierdut printre atâtea afişe şi pliante DESTINAŢII

Safari în Africa, la "doar" 4.000 de euro

Pe lângă afişele cu plajele însorite, cei care au mers ieri la Romexpo au tras cu ochiul şi la ofertele pentru vacanţele "dure": drumeţii în America de Sud sau safari în Africa, ba chiar excursii pe Kilimanjaro.

Radu Vatcu, manager eXtreme Travel, a spus că excursiile organizate de ei înseamnă, per total, "o vacanţă - aventură". Pentru un circuit de 3 săptămâni în Chile şi Argentina, preţul e de 3.500 de euro de persoană (fără masa de prânz şi cină). Cel mai scurt sejur costă 2.000 de euro şi se desfăşoară în Africa: "Include vizite în parcurile naţionale, câteva zile pe litoral, în Zanzibar, Tanzania, şi drumeţii în zona muntoasă".