Târg de joburi, amânat de criză

Târg de joburi, amânat de criză

Târgul de locuri de muncă pentru studenţi, Best, a fost amânat la Braşov din cauza dezinteresului angajatorilor. Companiile care trebuiau să vină cu oferte de joburi au renunţat pe ultima sută de metri. Unul din motivele invocate este numărul mic de firme care s-au înscris la târg.

Târgul naţional de locuri de muncă pentru studenţi şi absolvenţi a fost organizat în fiecare an de asociaţia studenţească Best Braşov.

Evenimentul s-a bucurat în trecut de o prezenţă masivă a firmelor din toate colţurile ţării, iar managerii companiilor ofereau joburi în diferite domenii printre care IT, consultanţă sau tehnic, căutând în mare parte studenţi care să lucreze part-time.

Numai anul trecut, la Braşov, s-au prezentat în jur de 40 de societăţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Târgul, programat pentru 23-26 martie

Anul acesta târgul trebuia să aibă loc în perioada 23-26 martie pe colina Universităţii.

Surpriză însă: doar şase companii şi-au anunţat participarea, dar şi acestea au renunţat în ultimul moment.

„Noi ne-am pregătit pentru interviuri şi eram gata să amenajăm stand-ul. Din păcate s-au înscris prea puţine firme şi totul a fost anulat”, susţine Oana Bodea, manager PR Kronospan.

O nouă tentativă, la toamnă

Organizatorii târgului spun că şefii companiilor au motivat că nu se pot prezenta la un eveniment unde sunt înscrise atât de puţine firme.

„S-au înscris doar şase companii. E clar că are legătură şi cu criza economică”, spune Marius Dajbog, secretar Best Braşov.

Iniţiatorii evenimentului au reprogramat târgul pentru toamnă.

Ei speră ca atunci să aducă la Braşov cel puţin 20 de firme care să le ofere tinerilor o şansă pe piaţa muncii.

Atunci vor avea loc şi sesiuni de traininguri, în care studenţii vor fi instruiţi cum să realizeze un CV bun şi cum să se prezinte la un interviu.