Evenimentul Zilei > Monden > Tărâmul Magic al Moșului
Tărâmul Magic al Moșului

Tărâmul Magic al Moșului

Castelul Bran a dat startul „Târgului de Crăciun”. Astfel, în perioada 5 decembrie 2019 – 13 ianuarie 2020, primul etaj al Castelului Bran va găzdui evenimentul „Colindăm, Doamne, Colind”, care va cuprinde reconstituirea unui interior țărănesc din satul Dăișoara, zona etnografică Rupea, costume populare, o colecție de păpuși și o expoziție de fotografii cu tradiții de Crăciun din acestă zonă.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, la ora 12.00, când „Ceata de feciori” din Dăișoara va susține și un moment artistic. Evenimentul este realizat în colaborare cu Centrul Cultural Reduta din Brașov.

În perioada 24 – 26 decembrie, copiii care vor trece pragul Castelului Bran îl vor întâlni pe Moș Crăciun în Salonul de muzică, unde vor primi jucării sau dulciuri. Părinții și bunicii lor sunt invitați pe 1 ianuarie 2020, la o ciorbă de potroace, la Restaurantul Castelului, pentru ca începutul noului an să fie gustos și energizant! De altfel, pe intreaga perioadă a iernii, bucătarii restaurantului pregătesc un meniu special de sezon, porcul și mirodeniile fiind prezente în farfurie în cunoscutele variante de mâncăruri transilvănene.

Atelierele de la Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii a deschis Târgul ,,Poveste de Crăciun”, aflat la a patra ediție. Cei mici alături de părinți și bunici sunt așteptați să se bucure de activitățile pregătite special pentru ei: Atelierele de Creație ale Spiridușilor, Caruselul Jucăriilor, VR Zone, Magazinul lui Moș Crăciun, Tărâmul Oamenilor de Zăpadă, Scena Colindătorilor, Salonul lui Moș Crăciun sau Pationarul, care de Ziua Națională a României a avut intrarea gratuită. Vineri, 6 decembrie, intrarea la Derdeluș va fi liberă. Târgul „Poveste de Crăciun” va fi deschis la fiecare sfârșit de săptămână până pe 15 ianuarie, vineri între orele 17:00 – 21:00, iar sâmbătă și duminică între 10:00 – 21:00. Intrarea este liberă, însă accesul la unele dintre obiective se face pe baza tichetelor care pot fi achiziționate de la punctele de informare.

Connect-R, Cristi Minculescu și Bosquito, la Târgul din Capitală

În acest sfârșit de săptămână, vor urca pe scena special amenajată de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției din Capitală, vor urca următorii:

Vineri, 6 decembrie
19:30 – 20:00 Maria Macovei și Ansamblul de datini şi obiceiuri „Dor de la Humor” din Suceava
20:00 – 20:20 Ansambul folcloric „Cosăul” din Maramureș
20:20 – 20:50 Nicole Cherry
20:50 – 22:00 Iuliana Beregoi cu Connect-R, Lora, Debu, Elianne și Dancers Crew

Sâmbătă, 7 decembrie
19:30 – 20:00 Blană Bombă
20:00 – 20:40 Antract
20:45 – 21:20 Bere Gratis
21:20 – 22:00 Cristi Minculescu, Valter & Boro

Duminică, 8 decembrie
19:30 – 20:00 Ianna Novac & Cvartetul „Passione”
20:00 – 21:15 Laura Bretan, Oliver Kaye, Eden Loren, Bogdan Mihai, Vali Boghean Band
21:20 – 22:00 Bosquito

Brașov. Orașul de Poveste

Moș Crăciun va avea ateliere și în Piața Sfatului, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun din acest an. Cei care ajung la târg nu trebuie să rateze produsle comercializate de la producătorii din județ: ciocolată, dulcețuri, turta dulce, conservele de toamnă, brânzeturi și produse tradiționale din carne de la producători din Vama Buzăului și Feldioara, pălincă și țuică, dar și castanele coapte. De asemenea, în cadrul târgului veți putea alege coduri unicat, precum globurile din sticlă și pâslă, dar și alte decorațiuni de sezon sau produse hand-made. Copiii vor putea participa la ateliere pentru decorațiuni sau îi vor putea scrie Moșului, care va avea și o cutie poștală chiar la intrarea în atelier. Atelierele vor fi gratuite și se vor desfășura de două ori pe zi în perioada școlii, respectiv de la orele 15.00 și 17.00, și de trei ori pe zi în perioada vacanței, fiind adăugat un atelier suplimentar de la ora 12.00.

Cluj-Napoca. Trenul lui Moș Crăciun

 

În perioada 05 – 22 decembrie 2019, pe ruta Cluj-Napoca – Huedin – Cluj-Napoca, veți putea călători cu „Trenul lui Moș Crăciun”. Cu o durata de 2 ore și 20 minute, acesta va pleca la ora 10:31 de luni până vineri și la ora 14:17 de luni până duminică inclusiv. Prețul călătoriei dus-întors este de 13,60 lei, preț bilet întreg si 6,80 lei, preț bilet redus 50%.

Iași. Moșul a fost răpit

 

Sâmbătă, 7 Decembrie, de la ora 11:00 sunteți invitați la spectacolul pentru copii „Moș Crăciun a fost răpit”, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași. Spectacolul este o poveste pentru toți cei care cred în existența și magia lui Moș Crăciun. Povestea va fi adusă în scenă de către copii și actori. Copiii vor învăța să aibă răbdare, să fie generoși, buni și să privească dincolo de propriile dorințe. Aceștia vor realiza că, de fapt, importante nu sunt darurile pe care le primești în seara de Ajun ci dragostea, familia și prietenii. Toți copiii vor aduce cu ei scrisoarea către Moș Crăciun pe care o vor pune în cutia care va pleca spre Valea Fericirii din Laponia.