Evenimentul Zilei > Social > Țara care ridică cortina teatrelor, în ciuda numărului mare de cazuri de coronavirus
Țara care ridică cortina teatrelor, în ciuda numărului mare de cazuri de coronavirus

Țara care ridică cortina teatrelor, în ciuda numărului mare de cazuri de coronavirus

Teatrele moscovite vor fi redeschise publicului din prima zi a lunii august, chiar dacă bilanțul din Rusia 700.000 de cazuri.

Iubitorii de artă vor putea merge din nou la teatrele din Moscova începând din 1 august, după mai bine de patru luni de pauză, potrivit anunșului făcut de autoritățile locale.

Decizia este una surprinzătoare, dat fiind faptul că bilanţul infectărilor cu noul coronavirus a depăşit în Rusia pragul de 700.000 de cazuri.

Însă, sălile de teatru din Moscova vor putea să funcţioneze la 50% din capacitate, a declarat consilierul special al preşedintelui Vladimir Putin pentru cooperare culturală internaţională, Mihail Şvîdkoi, citat de agenţia de presă TASS. Mihail Şvîdkoi a adăugat că speră ca acest procent să devină mai mare în luna septembrie.

Bilanţul naţional al infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în Rusia la 700.792 de cazuri miercuri, iar această ţară ocupă locul al patrulea pe plan mondial după bilanţurile raportate de India, Brazilia şi Statele Unite – unde 10.667 de persoane au murit din cauza SARS-CoV-2, potrivit statisticilor oficiale.

Totuşi, după ce măsurile adoptate pentru a încetini răspândirea noului coronavirus au început să fie relaxate în luna mai, numărul cazurilor noi zilnice a urmat o curbă descendentă. Rusia a anunţat că 472.511 de persoane s-au vindecat de COVID-19.

Anumite companii comerciale şi-au reluat activitatea în mai, după ce au rămas închise la nivel naţional pe întreaga durată a lunii aprilie, în timp ce la Moscova, epicentrul epidemiei de COVID-19 în Rusia, redeschiderea în etape a magazinelor, restaurantelor şi sălilor de sport a început în iunie.

Miercuri, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de cuvânt de la Kremlin, a spus că situaţia din Rusia cauzată de noul coronavirus pare că se îndreaptă spre o ameliorare şi că această tendinţă stă la baza unor prognoze mai optimiste.

Între timp, autoritatea rusă de reglementare din domeniul sănătăţii a anunţat că nu a descoperit nicio asociere directă între ventilatoarele produse în Rusia şi incendiile izbucnite în două spitale, în urma cărora şase oameni au murit în luna mai.

Rusia a suspendat utilizarea tuturor ventilatoarelor din gama Aventa-M, produse într-o fabrică din proximitatea Munţilor Ural, unde o anchetă demarată de acea autoritate de reglementare, Roszdravnadzor, cercetează cauzele în care au izbucnit incendiile din spitalele ce tratează pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus.

Reprezentanţii Roszdravnadzor au spus că au descoperit mici încălcări ale normelor de utilizare, dar şi câteva discrepanţe între produse şi documentaţia lor tehnică şi operaţională, potrivit Agerpres.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: