Evenimentul Zilei > Politica > Tânărul care a cântat imnul în gara din Amsterdam cântă și la Cotroceni. Valentin Astănculesei a acceptat invitaţia lui Iohannis
Tânărul care a cântat imnul în gara din Amsterdam cântă și la Cotroceni. Valentin Astănculesei a acceptat invitaţia lui Iohannis

Tânărul care a cântat imnul în gara din Amsterdam cântă și la Cotroceni. Valentin Astănculesei a acceptat invitaţia lui Iohannis

Valentin Astănculesei, tânărul care a cântat imnul naţional de 1 decembrie, la pian, în gara din Amsterdam, a acceptat invitaţia lui Klaus Iohannis de repeta gestul, de data aceasta la Palatul Cotroceni, la preluarea mandatului. Anunțul a fost făcut chiar de președintele ales, vineri seară, pe Facebook.

„Duminică, după învestitură, Valentin Astănculesei îmi oferă cel mai frumos dar de început de mandat: așa cum a făcut-o acum câteva săptămâni, în gara din Amsterdam, va cânta la Cotroceni imnul României. Mandatul meu va începe sub semnul imnului național, ca un simbol al solidarității tuturor românilor și al dorinței noastre de schimbare”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

În mesajul sau video, postat de președintele ales pe pagin de Facebook, Valentin Astănculesei spune că a cântat imnul, în acea zi, în faţa călătorilor din gara din Amsterdam, “de bucurie”. “Pentru prima oară m-am bucurat că sunt român şi am vrut să împărtăşesc ce simţeam”, a spus el.

“Deşi sunt de meserie programator, iubesc muzica şi pianul. Voi cânta, duminică, pentru preşedinte, pentru un drum nou, pe care să îl parcurgem cu toţii şi pentru o Românie care să îşi ducă fiii acasă. Mulţumesc, domnule preşedinte”, a mai spus tânărul, în mesajul video.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.