Evenimentul Zilei > Social > Taloanele de pensie, trimise în format electronic. Propunerea unui fost ministru
Taloanele de pensie, trimise în format electronic. Propunerea unui fost ministru

Taloanele de pensie, trimise în format electronic. Propunerea unui fost ministru

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, spune că încă caută soluții pentru a veni în sprijinul pensionarilor. Ea spune că pentru cei care primesc pensia pe card, s-ar putea trimite, la cerere, talonul de pensie în format electronic.
Într-o postare pe o rețea de socializare, Violeta Alexandru a afirmat că a trecut vremea ca pensionarii să aștepte acasă talonul de pensie sau să se ducă la poștă să îl ridice. Mai ales acum, în condiții de pandemie. Ea a avenit și cu o soluție în acest sens.

Tehnologie pentru pensionari

„Am avut mai multe discuții cu pensionarii despre faptul că, primind pensia pe card, poștașii nu le mai aduc talonul de pensie. Necesar în relație cu medicul de familie, pentru gratuitatea pe mijloacele de transport, etc. M-am și implicat când mi s-a sesizat, dar nu acest lucru este relevant acum. Mi-a rămas această temă în minte, mă gândesc la soluții.
Ideea asta să stai acasă, să nu îți poți face niciun program în așteptarea poștașului este, pur și simplu, depășită. Ca și cea privind obligația de a merge tu la poștă pentru un serviciu pentru care statul plătește să îți fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul că suntem în pandemie și ideea de a merge toți la poștă mi se pare neinspirată. Am tot avut discuții cu pensionarii (și le mulțumesc cu această ocazie) în mediul online. Chiar acum câteva minute vorbeam cu un domn pensionar pe acest subiect. Cine crede că pensionarii nu folosesc tehnologia se înșeală. E drept că până la experiența de ministru nu am avut ocazia să mă conving de acest lucru.
De exemplu, talonul de pensie (mov), pentru cei care primesc pensia pe card, s-ar putea trimite, la cerere, în format electronic. Sau vizualiza chiar din contul individual pe care orice pensionar/angajat îl poate avea în platforma CNPP. Voi depune un amendament în legea pensiilor pentru ca taloanele să se poată trimite și electronic. Dacă ne axăm pe principiul nu se poate, atunci nu se va putea moderniza niciodată nimic. Când, de fapt, #sepoate”, a scris pe pagina sa de Facebook, Violeta Alexandru.

„Mai bine ați mări pensiile”

Evident că postarea fostului ministru al Muncii a stârnit și polemici. Dacă unii au aplaudat ideea Violetei Alexandru, alții au spus că: „Mai bine ati mări pensiile”. Mai mult, au existat și comentarii precum – „Aha, si sa le dati si laptopuri/ tablete si sa le platiti cursuri sa invete sa foloseasca mediul online”. Tehnologia nefiind, din varii motive, chiar la îndemâna oricărui pensionar.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.