Evenimentul Zilei > Actualitate > Tâlharii care au JEFUIT casa omului de afaceri Joshua Castellano au fost prinşi. Ce au găsit poliţiştii la percheziţile efectuate
Tâlharii care au JEFUIT casa omului de afaceri Joshua Castellano au fost prinşi. Ce au găsit poliţiştii la percheziţile efectuate

Tâlharii care au JEFUIT casa omului de afaceri Joshua Castellano au fost prinşi. Ce au găsit poliţiştii la percheziţile efectuate

Cu două zile înainte de Crăciun, Joshua Castellano a fost prădat de hoţi, care au plecat cu o pradă extrem de frumușică. Cel care a dat alarma a fost chiar fostul socru al Antoniei, care, după ce a realizat că-i lipsesc mai multe ceasuri, bijuterii și o casetă de valori, el a sunat la 112, unde a raportat furtul. Cazul a fost preluat de ofiţerii de la Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Miercuri, 23 ianuarie, la exact o lună de zile de la data comiterii jafului, trei barbati au fost retinuti, fiind suspectati că i-au spart casa omului de afaceri, potrivit click.ro

Aceştia urmează să fie propusi instantei pentru arestare preventivă. Cei trei, un bărbat de 46 de ani si alti doi de 40, au fost ridicati in cursul acestei dimineti de politisti, după ce au fost facute perchezitii la domiciliile lor.

In urma perchezitiilor au fost ridicate sume de bani și au fost indisponibilizate două autoturisme, acuzatiile fiind de furt calificat, complicitate la furt calificat și tăinuire.

"În dimineața de 23 decembrie 2018, prin apel 112, un bărbat domiciliat pe raza sectorului 2 a sesizat că persoane necunoscute i-au sustras din locuință o casetă de valori, ce conținea bijuterii și ceasuri.

Cazul a fost preluat de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, în colaborare cu Serviciul Investigații Criminale al sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Cercetările au fost declanșate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor și tragerea lor la răspunderea penală, precum și pentru recuperarea prejudiciului.

În această dimineață, 23 ianuarie 2019, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei a pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară în județul Ilfov și municipiul București, precum și mai multe mandate de aducere emise pe numele unor bărbați suspectați de comiterea infracțiunii menționate", anunta Politia Capitalei.

La percheziţiile efectuate au fost găsite, două mașini, un Audi și un BMW X5, cu care se presupune că s-a transportat marfa . Ele reprezintă probă în dosar.

Spărgătorii sunt acuzați de furt calificat în grup organizat și riscă până la zece ani de închisoare.