Evenimentul Zilei > Politica > TAJANI: „A venit momentul pentru accelerarea aderării României la spaţiul Schengen”
TAJANI: „A venit momentul pentru accelerarea aderării României la spaţiul Schengen”

TAJANI: „A venit momentul pentru accelerarea aderării României la spaţiul Schengen”

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a afirmat miercuri, la Bucureşti, că a venit momentul pentru accelerarea aderării României la spaţiul Schengen.

„Cred că a venit momentul să accelerăm aderarea României la zona Schengen, deoarece, pentru a garanta mai bine frontierele noastre şi securitatea noastră, ţări care sunt în aşteptare trebuie să intre cât mai repede în Schengen”, a spus Antonio Tajani, la declaraţiile de presă comune cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, susţinute la finalul reuniunii Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European cu Guvernul României, organizată în perspectiva preluării de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a reafirmat, în cadrul întrevederii avute cu liderul liberalilor, Ludovic Orban, sprijinul său pentru aderarea României la Schengen şi necesitatea respectării rezoluţiei PE privind statul de drept din România şi a recomandărilor din raportul MCV, se arată într-un comunicat transmis.

Tajani a declarat că susţine demersurile României pentru aderarea la Schengen şi că face un apel statelor membre care blochează accesul ţării noastre la spaţiul de liberă circulaţie să renunţe la această împotrivire.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, de asemenea, la Palatul Cotroceni, delegaţia Parlamentului European, condusă de preşedintele PE, Antonio Tajani, transmite Agerpres.