Tabere de vară pentru elevi. Cât vor plăti părinții pentru 15 zile

Tabere de vară pentru elevi. Cât vor plăti părinții pentru 15 zile elevi /Sursa foto .Arhiva EVZ

Primăria Chișinău va organiza 15 tabere cu sejur de zi la instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclu I și II, precum și trei tabere constante „Poenița Veselă”, „Alunelul” și „Cireșarii”. Totodată, vor fi organizate și 14 tabere sportive la școlile sportive, o tabără ecologică, 13 Centre de creație, care vor funcționa în perioada 1-30 iunie, 20 de tabere tematice, în baza Centrelor comunitare pentru copii, și 14 tabere în baza Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Tabere gratuite pentru copiii defavorizați

„Costul unui bilet în taberele cu sejur de zi, pentru 15 zile, este de 2.550 de lei. Părinții urmează să achite 20% din costul total al biletului. Pentru taberele constante, prețul unui bilet pentru zece zile este de 3.700 de lei. Și aici, părinții vor achita 20% din costul total al tichetului. Totodată, în taberele constante vor fi repartizate, cu titlul gratuit, 1.828 de bilete, toate pentru familiile social-dezavantajate”, a declarat șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, citat de moldpres.md.

Pentru actualul sezon estival, Primăria Chișinău a alocat peste 35 de milioane de lei pentru odihna a circa 10 mii de copii în taberele din afara orașului.

Vacanțe mai lungi pentru elevi

Reamintim că elevii din Republica Moldova vor beneficia de vacanțe mai lungi,potrivit  Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Pentru ca în anul de studii 2024-2025 vacanțele de toamnă și cea de primăvară să dureze 9 zile și nu 2-3 ca până acum, și ținând cont de necesitatea păstrării numărului total de zile de studiu într-un an, MEC a propus ca ziua de 1 septembrie 2024 (duminică) și 31 mai 2025 (sâmbătă) să fie zile de studiu.

Ne puteți urmări și pe Google News
Elevi, școală

Sursa foto: Dreamstime.com

Majorarea numărului zilelor de vacanță va permite părinților să-și planifice din timp concediile și să petreacă mai mult timp cu copiii lor. Astfel, dacă în anul curent de studii, 2023-2024, vacanța de toamnă a avut durata de doar trei zile plus weekend-ul (în perioada 1-5 noiembrie 2023), în anul de studii 2024-2025 aceasta va avea o durată de 9 zile (în perioada 26 octombrie - 3 noiembrie 2024, incluzând o săptămână deplină și cele două weekend-uri, pre și post săptămânii de vacanță).

Și vacanța de primăvară din viitorul an de studii va fi mai mare comparativ cu anul curent. Astfel, în acest an vacanța de primăvară a început la 8 martie 2024, vinerea (zi liberă conform Codului muncii), urmată de două zile de weekend și două zile de vacanță - ziua de luni și marți, procesul educațional fiind reluat în ziua de miercuri. Pentru anul viitor, ministerul a stabilit vacanța de primăvară în perioada 3 - 9 martie 2025, astfel ca elevii și familiile lor să poată beneficia de 9 zile de vacanță, care la fel să includă o săptămână deplină și cele două weekend-uri - din 1 martie până la data de 9 martie 2025.