Evenimentul Zilei > International > Suveranul Pontif s-a clatinat în faţa altarului. Presa italiană: are o tumoare pe creier | VIDEO
Suveranul Pontif  s-a clatinat în faţa altarului. Presa italiană: are o tumoare pe creier | VIDEO

Suveranul Pontif s-a clatinat în faţa altarului. Presa italiană: are o tumoare pe creier | VIDEO

Emoţii şi stupoare la Roma unde, pentru a doua oară în doar trei zile, Papa Francisc s-a clătinat vizibil în faţa altarului din catedrala Sfântul Ioan din Lateran, având din nou nevoie de susţinerea prelaţilor din apropiere pentru a-şi recăpăta echilibrul.

Sâmbătă, liderul Bisericii Catolice s-a împiedicat pe scările Bisericii Sfântu Petru. Ca şi la incidentul din catedrala Sfântul Ioan din Lateran, Suveranul Pontif a fost ajutat de subordonaţii care-l însoţeau şi incidentul –filmat de la distanţă – a părut un simplu accident. Ultima clătinarea a Papei în vârstă de 78 de ani a readus în discuţie şocanta ipoteză, propagată în presa italiană luna trecută, cu privire la teribila boală de care suferă acesta.

Reprezentanţii Vaticanului au respins atunci categoric posibilitatea ca sănătatea Suveranului Pontif să fie afectată de o tumoare cerebrală, cum scriau unele ziare. În prezent, singura afecţiune a acestuia ar fi, potrivit Reuters, o sciatică aflată însă sub tratament. Este posibil ca aceasta să fie cauza rigidităţii membrelor inferioare ale Papei, explicându-se astfel desele împleticiri şi împiedicări din ultima vreme.