Turiștii nucleari se pot întoarce de la Cernobîl cu mici suveniruri, cum ar fi ”gheață radioactivă” sau borcane care conțin miros de beton.

Curiozitatea turiștilor a devenit foarte mare abia după ce HBO a publicat un serial, intitulat Cernobîl, despre cum a avut loc tragedia și ce a urmat tragediei. La vremea respectivă, autoritățile sovietice au evacuat între orașul și localitățile din jur, localitatea devenind pentru mai bine de 30 de ani, fantomă.

Cei care se încumetă să ajungă în zonă o pot face doar într-un perimetru strict controlat de autoritățile ucrainene, mare parte din oraș fiind în continuare închisă publicului. Mai mult, există și turiști care susțin că au pătruns în interiorul centralei, fiind îmbrăcați în costume radioactive. Pentru a vedea o statistică legată de numărul de vizitatori trebuie spus că în octombrie 2018, la Cernobîl au fost 9.083 de vizitatori, iar, în noiembrie, numărul a crescut la peste 17.000. Compania turistică Solo East, care trimite turiștii în sejururi la Cernobîl, a înregistrat o creștere a rezervărilor cu 45%.

Te-ar putea interesa și: