Evenimentul Zilei > Politica > Sute de persoane la marșul memorial al Revoluției. Iohannis e prezent la Universitate
Sute de persoane la marșul memorial al Revoluției. Iohannis e prezent la Universitate

Sute de persoane la marșul memorial al Revoluției. Iohannis e prezent la Universitate

Duminică, 22 decembrie, zeci de persoane s-au adunat în Piața Victoriei din București pentru Marșul „Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!". Printre numele care au ajuns la eveniment s-au numărat Klaus Iohannis și Ludovic Orban. 

Marșul de comemorare a victimelor Revoluției a plecat din Piața Victoriei în jurul orei 17:15, iar în jurul orei 18:00, președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban, premierul României.

Sute de oameni au mărșăluit pe Bulevardul Lascăr Catargiu, respectiv Bulevardul Gh, Magheru duminică seara cu baloane albe, inscripționate cu mesajele „Cinste lor, eroilor!”, respectiv „Libertate”. De asemenea, în fruntea coloanei s-a aflat un banner cu mesaje care amintesc de evenimentele din 1989 „Noi suntem poporul/Jos dictatorul”, „Libertate te iubim/Ori învingem ori murim!”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, „Soldaţi, soldaţi/Pe cine apăraţi?”.

Prin intermediul acestei manifestații, participanții vor să mulțumească revoluționarilor pentru sacrificiul din 1989.

„Sunt părinţi în vârstă acum care în toţi aceşti 30 de ani au trăit cu durerea în suflet, cu golul lăsat de pierderea copiilor lor. Sunt soţi sau soţii care şi-au crescut copiii singuri, fără sprijin. Toţi au trecut prin aceşti 30 de ani cu mare rană în suflet. Care nu s-a închis niciodată, căci ei simt că nu s-a făcut dreptate. Că nu au fost găsiţi şi condamnaţi cei vinovaţi de aceste morţi (…) Să încercăm să le oferim măcar un pic de compasiune. Ca şi anul trecut vom citi în Piaţa Revoluţiei lista celor peste 1100 de nume de Eroi ai Revoluţiei din 1989. Noi trebuie să fim alături de ei!”, au declarat organizatorii pe Facebook.