Evenimentul Zilei > Social > Un deținut român, suspect că e infectat cu noua tulpină COVID-19
Un deținut român, suspect că e infectat cu noua tulpină COVID-19

Un deținut român, suspect că e infectat cu noua tulpină COVID-19

Doi români arestaţi pentru trafic de persoane au fost confirmaţi pozitiv pentru Covid-19. În cazul unuia dintre ei situaţia este foarte gravă, ar fi infectat cu noua tulpină a coronavirusului declanşată în Marea Britanie.
Doi deținuți de origine română au dat rezultate pozitive pentru Covid-19 săptămâna trecută. Unul dintre ei este suspect că ar fi infectat cu noua tulpină răspândită în Marea Britanie.
Pe data de 30 decembrie, cei doi şoferi de TIR acuzaţi de trafic de persoane au fost aretestaţi, iar în cazul unuia dintre ei, după rezultatul testului,  se arată că ar putea fi purtător al noii tulpini de coronavirus care face ravagii în Marea Britanie, fiind extrem de contagioasă.
Pe 21 decembrie, autorităţile din Franţa au arestat doi români, şoferi de TIR. Aceştia sunt acuzaţi de trafic de persoane. Ajunşi după gratii în Lille, cei doi au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Iar în cazul unuia, markerii au fost foarte ridicaţi.

Primul român este suspectat că ar avea noua tulpină de virus care face ravagii în Anglia

Vestea că românul ar fi infectat cu noua tulpină de coronavirus a creat panică în penitenciar. Toţi angajaţii vor fi testaţi, iar cei care vor avea rezultat pozitiv ar urma să fie transferaţi către o închisoare cu secţie medicală Covid-19.

„În timpul testului, markerii au fost foarte ridicaţi. Această anomalie a dus la suspiciuni puternice asupra noii tulpini de virus din Anglia”, au menţionat oficialii Direcţiei Interregionale a Serviciilor Penitenciare din Lille.

Se desfășoară teste ample

Dar, deocamdată, nimic nu a fost încă confirmat, iar detectarea acestei tulpini britanice de Covid-19 rămâne de dovedit. „ Așteptăm analize suplimentare și complementare de la Centrul Național de Referință pentru Viruși ”, continuă Disp.

Între timp, deținuții au fost plasați în izolare. Cu toate acestea, CGT afirmă că ar fi fost în contact cu ceilalți rezidenți ai centrului de detenție preventivă, potrivit celor relatate  de France Bleu.

Protocolul de sănătate, „deja consolidat”, în cadrul centrului de detenție preventivă din Dunkerque. Această nouă varinată a virusului a impus o serie de măsuri dure în Regatul Unit şi a făcut ca mai multe ţări europene să limiteze accesul în şi dinspre acest stat, potrivit France 3.