Evenimentul Zilei > Social > Avertisment pentru românii din Marea Britanie. „E nevoie de reguli mai stricte”
Avertisment pentru românii din Marea Britanie. „E nevoie de reguli mai stricte”

Avertisment pentru românii din Marea Britanie. „E nevoie de reguli mai stricte”

Guvernul Marii Britanii trebuie să introducă reguli mai stricte pentru a preveni un nou val de decese din cauza unei noi tulpini a coronavirusului, a avertizat marţi un epidemiolog, relatează Reuters.

Marea Britanie a raportat luni 41.385 de noi cazuri de COVID, cel mai mare număr de când testarea a devenit disponibilă pe scară largă la mijlocul anului 2020, iar spitalele au mai mulţi pacienţi cu COVID decât în timpul primului val al pandemiei, în aprilie.

”Intrăm într-o nouă fază foarte periculoasă a pandemiei şi vom avea nevoie de o acţiune naţională decisivă timpurie pentru a
preveni o catastrofă în ianuarie şi februarie”, a afirmat pentru BBC Andrew Hayward, profesor epidemiolog la Universitatea din Londra.

”Suntem cu adevărat în faţa unei situaţii în care ne aflăm aproape de lockdown”, a spus specialistul, conform Agerpres.

Peste 71.000 de persoane din Marea Britanie au murit în decurs de 28 de zile, fiind testate pozitiv pentru COVID-19.

Coronavirus a ajuns din Marea Britanie, în Germania

Marea Britanie a introdus un nou nivel de restricţii pe 19 decembrie, magazinele neesenţiale au fost închise şi întâlnirile personale interzise din cauza unei noi tulpini de COVID care se transmite mai uşor. Britanicii au ajuns inclusiv să își cumpere alimentele pe „cartelă”

Situația a devenit critică după ce noua mutație a coronavirusului a fost depistată și în Marea Britanie.

Noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie ar fi fost prezentă în Germania din noiembrie. Medicii germani au detectat-o la un pacient în vârstă care a murit ulterior.

Pacientul contaminat la sfârşitul lui noiembrie foarte vârstnic şi suferind de patologii preexistente a decedat între timp, se mai spune în comunicatul care nu precizează cauza decesului. Soţia bărbatului, care a contractat aceeaşi tulpină a coronavirusului, s-a vindecat. Fiica acestora călătorise în Marea Britanie la mijlocul lunii noiembrie şi, după toate probabilităţile s-ar fi infectat la faţa locului, afirmă autorităţile.

Noua tulpină a coronavirusului, care sa răspândit rapid în Marea Britanie, se crede că este mai infecțioasă decât alte variante care circulă în prezent. Analiza sugerează că simptomele nu sunt mai severe.

Statul german a declarat săptămâna trecută că autoritățile locale au detectat noua tulpină și la o persoană infectată care a zburat la Frankfurt din Marea Britanie pe 20 decembrie. Persoana a dorit să viziteze rudele și a dat rezultate pozitive la sosire. Aceasta a fost ridicată de la aeroport cu mașina de către membrii familiei și de atunci a fost izolată la reședința lor.

Autorităţile britanice au avertizat săptămâna trecută că această mutaţie este mai contagioasă. Ca urmare a apariţiei acestei noi tulpini în Marea Britanie, cea mai mare parte dintre statele europene şi-au închis frontierele cu această ţară săptămâna trecută. Mutaţia a fost de atunci detectată în mai multe ţări, precum Portugalia, Franţa, Iordania şi Coreea de Sud, informează Agerpres.