Evenimentul Zilei > Actualitate > Verdict în cazul tânărului suspect de coronavirus. Ce spun analizele
Verdict în cazul tânărului suspect de coronavirus. Ce spun analizele

Verdict în cazul tânărului suspect de coronavirus. Ce spun analizele

Institutul Matei Balș din Capitală a anunțat rezultatele analizelor asistentului medical în vârstă de 25 de ani, suspect de coronavirus.

Un tânăr de 25 de ani, care lucra ca asistent medical în Germania şi a revenit în România după ce a îngrijit mai mulţi bolnavi de coronavirus, este internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Deși se aștepta ca rezultatele analizelor să fie anunțate miercuri seara, la ora 21.00,  dar acest lucru nu s-a întâmplat din cauza unui incident.

„Maşina care transporta probele a ajuns cu întârziere la Institutul Matei Balş din Capitală. Rezultatele vor fi în jurul miezului nopţii! Maşina a plecat la 11.00 din Timişoara şi a ajuns la 20.00 la Matei Balş. Se simte bine, a fost lăsat să vină acasă în ideea că va sta în carantină 14 zile. El a venit şi s-a dus la schi. Am evaluat toate datele, împreună cu colegii de la epidemiologie, ca să stabilim eventualii contacţi. Sper ca acest test să iasă negativ, pentru că nu a prezentat niciun fel de condiţie patologică la momentul părăsirii ariei de lucru”, a declarat, la Antena 3,  dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș.

Ulterior, Institutul a anunțat că analizele sunt negative.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP Caraş-Severin) au anunțat, miercuri, că o celulă de criză a fost activată la nivelul judeţului Caraş-Severin.

Tânărul asistent s-a întors în ţară în urmă cu şapte zile. Acesta s-a prezentat marţi seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Reşiţa, cu simptome precum febră, tuse şi răguşeală.