Surse din PSD au dezvăluit că în cercurile înalte ale formaţiunii politice se vorbeşte tot mai des, în ultimele zile, despre o posibilă candidatura a Olguţei la şefia partidului. Ba mai mult, se discuta chiar despre numirea acesteia în funcţia de premier al României, discutiie încurajate chiar de Victor Ponta.  

Voci cu greutate în PSD laudă „performanţele” Olguţei şi îşi declara susţinerea pentru o posibilă viitoare candidatura a acesteia la şefia PSD.

„Are performanţe notabile nu doar în administraţie, este luptătoare şi este o voce în partid. Nu doar în fruntea partidului o vedem, ci chiar premier al României. De ce nu? În PSD sunt femei care demonstrează că îşi doresc să servească interesele cetăţenilor, iar Olguţa este un model de urmat”, au declarat surse oficiale PSD pentru dubluimpact.ro

De altfel, chiar Victor Ponta a declarat zilele trecute că ar susţine o femeie la conducerea PSD sau chiar a Guvernului dacă el va câştigă alegerile prezidenţiale. Premierul nu a făcut însă nicio nominalizare.

Ideile premierului au fost lansate, vinerea trecută, la Şcoală de Vara a femeilor social-democrate. Ponta le-a dat de înţeles că o femeie ar putea să fie în fruntea PSD sau chiar ar putea să conducă Guvernul dacă el va câştigă alegerile prezidenţiale.

“Nu o să spun cine o să conducă PSD, asta o va decide partidul, dar sunt doamne în partid care au confirmat de-a lungul anilor. Şi cel puţin cele cinci vicepreşedinte pe care le avem, o imagine mai bună şi o greutate politică mult mai mare decât alţi colegi de-ai noştri", a spus Victor Ponta.

Acesta a precizat ulterior însă că nu el va stabili preşedintele PSD, ci partidul va lua o hotărâre.

Aceleaşi surse PSD au declarat că, în prezent, şi-ar dori şefia partidului Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea şi Dan Şova, de altfel, nume vehiculate de mai bine de o luna în spaţiul public. Se pare că Liviu Dragnea va rămâne însă să asigure interimatul PSD-ului în perioada succesiunii.