Evenimentul Zilei > International > SURSE: Armata lui KIM JONG UN caută DISPERATĂ un SUBMARIN dispărut la începutul săptămânii. Este posibil ca acesta să se fi SCUFUNDAT
SURSE: Armata lui KIM JONG UN caută DISPERATĂ un SUBMARIN dispărut la începutul săptămânii. Este posibil ca acesta să se fi SCUFUNDAT

SURSE: Armata lui KIM JONG UN caută DISPERATĂ un SUBMARIN dispărut la începutul săptămânii. Este posibil ca acesta să se fi SCUFUNDAT

Un submarin al Coreei de Nord a fost dat dispărut la începutul săptămânii, în timpul unor operațiuni în largul coastei de est a țării conduse de Kim Jong Un, arată surse americane publicate sâmbătă.

Potrivit Agerpres, ministerul Apărării din Coreea de Sud a spus că autoritățile de la Seul examinează aceste informații. Tototdată, Pentagonul a refuzat să comenteze.

Presa americană, care citează responsabili americani sub protecția anonimatului, arată că sateliți, avioane și nave ale Statelor Unite au observat vase ale marinei Coreei de Nord în operațiuni de căutare a submarinului dispărut.

Un oficial american spune că autoritățile de peste ocean estimează că submarinul s-a scufundat.

Totodată, forțele armate nord-coreene dispun de circa 70 de submarine. Dintre acestea, majoritatea sunt modele diesel învechite.

De altfel, chiar dacă au capacități ofensive limitate, submarinele pot constitui un pericol pentru navele Coreei de Sud.