Evenimentul Zilei > Politica > SURSE: Apel la popor pentru debarcarea lui Ponta
SURSE: Apel la popor pentru debarcarea lui Ponta

SURSE: Apel la popor pentru debarcarea lui Ponta

PNL lansează un apel către populație în scopul strângerii de semnături pentru demiterea premierului Victor Ponta. Fiecare filiala PNL trebuie sa adune un procent de 6 la suta din totalul alegătorilor cuprinși în listele electorale, pentru a putea depune moțiunea populară.

În urmă cu o zi, copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat luni că liberalii inițiază o moțiune populară pentru demiterea premierului Victor Ponta. "În opinia noastră, boala premierului se numește altfel, este boala de putere. Astăzi (n.r. luni), PNL a decis, în ședința de unificare, să demareze o moțiune populară. O denumim moțiune populară pentru demiterea lui Victor Ponta fiind practic un al doilea episod după noiembrie 2014 când prin vot Victor Ponta a fost trimis acasă", a spus Gorghiu. Ea a precizat că PNL inițiază luni campania de strângere de semnături în acest sens în toate județele.

Liderul PNL a susținut că liberalii cer sprijinul cetățenilor "pentru demiterea unui premier care refuză să facă un gest elementar, un gest de bun simț și de demnitate, și anume de a-și scrie demisia". "România nu-și mai permite un prim-ministru urmărit penal, un premier care fuge de justiție și care nu are respect față de instituțiile statului și față de români", a adăugat Gorghiu.

Copreședintele PNL a admis că moțiunea populară nu poate avea efecte juridice și că acea campanie de strângere de semnături se va derula pe toată perioada verii. Ea a precizat că o soluție pentru deblocarea crizei actuale analizată în comisia de unificare a PNL este posibilitatea reintroducerii instituției revocării prim-ministrului. "Spun acest lucru cu toată responsabilitatea, amintindu-mi de prevederile constituționale de până în 2003, când președintele României avea la dispoziție această pârghie. Evident că această formulă va fi discutată. Vom încerca să generăm o dezbatere cât se poate de amplă pentru a vedea în ce măsură are susținerea populației și în ce măsură vom creiona o majoritate parlamentară care să susțină acest amendament al Partidului Național Liberal", a completat liderul PN