Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple

Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple Utilizatorii iPhone au fost deconectați din conturile lor. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Utilizatorii smartphone-rilor iPhone 12 care și-au actualizat sistemul de operare au avut parte de o surpiză. Ultimul update iOS permite acum încărcarea wireless la o viteză dublă, prin intermediul încărcătoarelor compativile Qi2.

Surpriză pentru utilizatorii smartphone-urile iPhone 12

La momentul lansării telefoanelor iPhone 12, Apple a activat alimentarea wireless cu o putere redusă, de doar 7,5W. La jumătate față de cât permite, de fapt, încărcarea prin MagSafe. Decizia a fost intens criticată de posesorii telefoanelor care au acuzat gigantul tehnologic că-și avantajează propriile încărcătoare, în detrimentul dispozitivelor terțe.

Dar, se pare că Apple a revenit asupra deciziei odată cu update-ul iOS 17.4 lansat în urmă cu doar câteva săptămâni. Compania Big-Tech a introdus funcția de alimentare wireless și pentru încărcătoarele terțe compatibile cu Qi2. O funcție care a fost dezvoltată de Wireless Power Consortium, din care și Apple face parte.

iPhone

Sursa foto: Facebook

Încărcare wireless la viteză dublă

Acest lucru înseamnă că telefoanele iPhone 12 pot fi încărcate mult mai repede. Viteza unui ciclu complet de încărcare a fost dublată. Compania americană este recunoscută pentru faptul că nu obișnuiește să facă astfel de „cadouri”, mai ales pentru dispozitivele care au ajuns deja la jumătatea ciclului de funcționare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În trecut se puteau bucura de o viteză dublă de încărcare doar utilizatorii încărcătoarelor MagSafe certificate MFi (Made for iPhone), restul alimentatoarelor fiind limitate la 7,5W. Funcția poate fi utilizată și pentru bateriile externe care funcționează cu tehnologie Qi2, în special modele Anker MagGo.

iPhone

Sursa foto: Arhiva EVZ

Cât durează încărcarea telefoanelor iPhone

Mac World a făcut un test în urmă căruia a constatat că durata de alimentare de la 0 la 30%, cu un încărcător original MagSafe, durează 38 de minute, iar încărcarea de la 0 la 50% a durat 70 de minute pentru telefoanele iPhone 12 Pro Max.

Odată cu standardul Qi2, încărcarea prin intermediul bateriilor externe Anker MagGo se realizează de la 0 la 50% în doar 64 de minute, potrivit Profit.ro.