Suprizele din trecutul lui Vladimir Putin. Detalii mai puţin cunoscute despre liderul de la Kremlin

Suprizele din trecutul lui Vladimir Putin. Detalii mai puţin cunoscute despre liderul de la Kremlin

Aflat la al treilea mandat ca președinte al Rusiei, Vladimir Putin este unul dintre cei mai importanți lideri ai lumii. Politica l-a adus în lumina reflectoarelor, iar personalitatea lui puternică i-a asigurat un loc în istorie.

Vladimir Vladimirovici Putin s-a născut în 1952, la Leningrad, în prezent, Sankt Petersburg. Familia sa a locuit într-un apartament modest cu încă două familii. Nu exista lift, iar chiuveta şi aragazul erau pe coridor. Vladimir şi alţi băieţi de vârsta lui obişnuiau să vâneze şobolanii de pe casa scării, scrie Mediafax. La 14 ani Putin a început să practice judo cunoscându-l în această perioadă pe antrenorul și mentorul său, Anatoli Rakhlin. Patru ani mai târziu obținea centura neagră 6 dan la karate kyokushin şi la judo.  "Dacă nu mă apucam de sport, cine ştie ce aş fi ajuns. Judo este o filozofie. Te învaţă să-i respecţi pe cei mai în vârstă decât tine şi să-ţie respecţii adversarii. Nu e pentru cei slabi", spunea preşedintele rus. Sportul nu a fost singura pasiune a actualului lider rus el apreciind în mod deosebit romanele şi filmele despre spionaj. Pelicula sa preferată este "Shchit i mech" (n.r.Sabie şi scut), o ecranizare a romanului cu acelaşi nume. Nu-i sunt străini nici clasicii ruși, ca Tolstoi, Cehov şi Gogol.     "Ce mă uimeşte cel mai mult (n.r. la spionaj) este felul în care efortul unui om poate să obţină mai mult decât poate realiza o armată întreagă", spunea Putin. În 1968 s-a prezentat la sediul KGB-ului din Leningrad/Sankt Petersburg, pentru a se înrola. A fost refuzat, din cauză că serviciul nu accepta voluntari şi nu angaja decât persoane cu studii superioare sau care şi-au satisfăcut stagiul militar. După ce a absolvit cursurile Facultăţii de Drept din Leningrad dorința a devenit realitate și a fost acceptat în KGB, acolo unde a lucrat 17 ani.  Bunicul său a gătit pentru Lenin şi pentru Stalin Spiridon Ivanovici Putin, bunicul lui Vladimir Putin a fost bucătar şi a lucrat la casa de vacanţă Gorki, unde Vladimir Lenin şi-a petrecut ultima parte a vieţii. Ulterior, a lucrat în mai multe ocazii pentru un alt lider sovietic, Iosif Stalin. Alte detalii despre Vladimir Putin:

  • deţine o femelă de labrador retriever negru, pe nume Koni, pe care a luat-o la o întâlnire cu Angela Merkel.
  • vorbeşte fluent germană, engleză, şi suedeză
  • este un creştin-ortodox devotat și poartă mereu cruciuliţa de la botez la el
  • și-a anunţat divorţul în timpul unui spectacol de balet
  • fiicele sale au crescut în Republica Democrată Germania şi au urmat apoi cursurile Şcolii Germane de la Moscova
  • îi plac activităţile în natură, a fost surprins tranchilizând un tigru siberian, pescuind, ghidând un stol de cocori albi, cântărind şi măsurând un urs polar și montând un dispozitiv de eco-locaţie unei balene cenuşii.

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • MANDAT DE ARESTARE. "Excelenţa Sa", Mihail Vlasov, se milogea pentru şpagă şi accepta plata în rate: "Hai, promite-mi că îmi dai banii!"
  • Kievul a dat un ultimatum de 3 ore autorităţilor din Crimeea pentru eliberarea comandantului marinei ucrainene| VIDEO
  • O româncă a dat în judecată Casa Regală a Marii Britanii. Regina Elisabeta II, chemată la Tribunalul Bucureşti

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • O actriţă SEXY de la Hollywood, despre un actor român: „L-am CĂLĂRIT ca pe un taur mecanic”. Ce i-a făcut mai exact | VIDEO
  • Caz ingrozitor. MODEL de 19 ani ucis de o boală oribilă. Medicii i-au refuzat un test vital GALERIE FOTO
  • TOP cei mai răi profesori. Este incredibil ce le-au făcut elevilor| GALERIE FOTO