Supermarket „inteligent”. Cumpărături rapide, fără casă de marcat

Supermarket „inteligent”. Cumpărături rapide, fără casă de marcat Cumpărături la supermarketul inteligent. Sursa Foto: Arhiva EVZ

În România s-a deschis recent primul supermarket autonom. Clienții nu trebuie să mai scaneze produsele achiziționate, ci doar să achite la casa de marcat ceea ce au cumpărat.

Supermarket inteligent în România

Situat pe Bulevardul Iuliu Maniu din București, primul supermarket inteligent de acest tip aparține de Penny.

Un client a demonstrat recent cât de ușor se achită cumpărăturile prin acest mod:

„Suntem în cel mai nou și tehnologizat magazin PENNY. Este primul magazin autonom PENNY, iar asta înseamnă că deasupra noastră sunt niște camere. Aceste chestii negre sunt camere - sunt 500 de camere în tot magazinul - și scopul lor este să își dea seama ce iei de la raft, iar atunci când ajungi la casă să îți apară direct lista de produse, fără să stai să le scanezi. Hai să testăm să vedem cum funcționează“, a zis Cristian Florea, pe TikTok.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cumpărături

Cumpărăturile se fac mult mai ușor

Cristian Florea a făcut câteva cumpărături pentru a testa dacă sistemul funcționează corect:

„Ne-a apărut lista noastră. Cele trei produse din coș sunt aici fără să fi mișcat ceva din coșul nostru.

Verifici să te asiguri că este tot, după care apeși pe 'Apasă aici pentru a porni plata'. Activăm cardul și am plătit“, a spus Cristian Florea în clipul său.

Supermarketuri

Nu mai este nevoie să scanezi produsele

Cei de la Penny spun că acum cumpărăturile se fac mult mai ușor, fără să fii nevoit să stai la casa de marcat:

„Ducem experiența cumpărăturilor la următorul nivel. În primul magazin complet autonom PENNY, intri, îți rezolvi rapid lista de cumpărături și plătești la final, fără să petreci timp la casa de marcat. Alege-ți produsele preferate din selecția noastră și pune-le fără griji direct în sacoșa ta, pentru că articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui sistem de camere smart, amplasate în magazin.

Poți oricând să plasezi produsele înapoi la raft, iar acestea se vor scadea automat de pe bon. Chiar dacă nu vei reuși sa plasezi produsele la locul lor, sistemul își va menține funcționalitatea iar produsele nu vor apărea pe bon.

Vizitează-ne pe Blvd. Iuliu Maniu 6R și pregătește-te pentru o sesiune de cumpărături ușoară și intuitivă”, spun cei de la Penny.