Compania are puncte de lucru în zeci de localități din România. Potrivit investigatorilor, de trei ani, punctele de lucru funcționează fără licențe pentru pogramele informatice folosite. Prejudiciul este enorm.

Potrivit Poliției Române, oamenii legii fac 59 de percheziţii la sediul social și punctele de lucru ale unei societăți comerciale de pariuri și jocuri de noroc.

Perchezițiile au loc în Bucureşti și în județele Ilfov, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

„În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă.

Din cercetări a rezultat că reprezentanții unei societăți având ca obiect principal de activitate ar fi instalat și utilizat, în perioada 2016 – 2019, programe de calculator fără licență, aducând astfel prejudicii materiale și de imagine titularilor drepturilor de autor”, transmite Biroul de Presă al IGPR.

Cinci persoane vor primi mandat de aducere pentru a fi audiate.