Averea celor mai bogați oameni de pe planetă cunoaște o pantă descendentă, pentru prima oară în ultimii șapte ani. Față de 2017, averea milionarilor a scăzut cu aproape 3%, iar numărul acestora s-a diminuat pentru prima oară de la criza financiară din 2008, potrivit unui studiu World Wealth Report.

Statele Unite ale Americii, Japonia, Germania și China sunt țările cu cei mai mulți milionari, adică 61,20% din total, la nivel global. Potrivit raportului, bogații care au înregistrat cele mai mari pierderi au fost cei cu peste 30 de milioane de dolari avere. Mai precis, pierderea a fost de aproximativ 6%. Cauzele declinului ar fi conflictele internaționale, incertitudinea generată de Brexit și pierderile de la burse.

Cel mai bogat om din lume este Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu 153 de miliarde de dolari, a cărei avere va urma să scadă după divorțul de MacKenzie Bezos. Topul este completat de Bill Gates (Microsoft – 102 mld), Bernard Arnauld (LVMH – 93,9 mld), Warren Buffett (Berkshire Hathaway – 85 mld) și Mark Zuckerberg (Facebook – 67 mld).

Te-ar putea interesa și: