Evenimentul Zilei > International > Suedia sub TERORARE! Polițiștii sfătuiesc femeile să stea acasă, după mai multe VIOLURI în grup cu autori IMIGRANȚI
Suedia sub TERORARE! Polițiștii sfătuiesc femeile să stea acasă, după mai multe VIOLURI în grup cu autori IMIGRANȚI

Suedia sub TERORARE! Polițiștii sfătuiesc femeile să stea acasă, după mai multe VIOLURI în grup cu autori IMIGRANȚI

Sute de oameni au ieșit în stradă în Suedia, după ce polițiștii le-au spus femeilor „să stea în casă sau să meargă pe stradă însoțite”, după o serie de violuri în grup a unor adolescente.

Trei violuri în grup în mai puțin de o lună au avut loc în Malmo. Weekendul trecut, o tânără de 17 ani a fost violată și agresată în grup, într-un loc de joacă. După cel mai recent viol, polițiștii au sfătuit femeile să nu meargă neînsoțite pe stradă.

Sute de oameni au ieșit în stradă, pentru a protesta față de violențe și față de acțiunile polițiștilor, scrie Daily Mail.

Adolescenta de 17 ani a fost  violată de un număr necunoscut de imigranți, pe un teren de joacă pentru copii, sâmbătă dimineața. În ziua următoare, polițiștii din Malmo au emis o avertizare pentru toate femeile din oraș să nu iasă la plimbare, seara, singure, să circule câte două sau să folosească taxiuri.

Primul viol a avut loc în 4 noiembrie – o femeie fiind violată de mai mulți imigranți, după o petrecere în Segevång, nordul orașului Malmo.

O săptămâna mai târziu, o femeie a fost atacată și violată de mai mulți bărbați într-o stație de autobuz, în altă zonă, Södervärn, în centrul Malmo.

Violul de sâmbătă s-a petrecut la câteva străzi mai departe, în Sofielund, unde a fost atacată o tânără de 17 ani de un grup de bărbați.

„Este o crimă oribilă, foarte gravă, cu violență și brutalitate excesivă”, a spus Andy Roberts, șeful poliției din nordul Malmo, fără a da detalii presei despre infracțiuni, dar a adăugat: „Există limite ale violenței, chiar și pentru mine, care sunt un ofițer de poliție bătrân și cu experiență”.  

Ziarele locale au scris că toate cele trei victime ale celor trei violuri erau adolescente. Deși nu pare să existe o legătură evidentă între violuri, nu poate fi exclusă din discuție, ancheta fiind în desfășurare.

Toate cele trei atacuri au avut loc între miezul nopții și ora 3 dimineața și erau bărbați pe care victimele nu îi cunoșteau.

Protestul de ieri, filmat de un participant, cerea protecția poliției, pedepse mai dure pentru infractori și ca guvernul să ia măsuri și să adopte proiectul de lege referitor la consimțământ.

Purtând pancarte cu mesaje precum „fără violatori pe străzile noastre” și „Stefan Lofven, asumă-ți responsabilitatea”, cu referire la premier, sute de oameni au ieșit în stradă marți seara..

„N-am crezut niciodată că îmi va fi teamă să mă plimb în orașul meu”, a spus una dintre participantele la miting, Sara Wettergren. Referindu-se la un viol în grup celebru, care a avut loc în India, în 2012, ea a continuat: „În India, agresorii au fost condamnați. În Suedia, ei sunt liberi”.

Referitor la sfatul de a sta în casă, polițiștii au explicat: „Este o chestiune de bun simț. Nu avertizăm oamenii să nu iasă pe stradă, ci să se gândească de două ori, să nu meargă singuri pe stradă, noaptea, sau să ia un taxi”, a declarat Anders Nilsson, de la poliția din Malmo.

După ce a fost criticată declarația, polițiștii au dat înapoi și au admis că au „folosit cuvinte nepotrivite”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.