Evenimentul Zilei > Politica > Succes diplomatic al României la Madrid. Rusia a fost numită principala amenințare la adresa securității euro-atlantice
Succes diplomatic al României la Madrid. Rusia a fost numită principala amenințare la adresa securității euro-atlantice

Succes diplomatic al României la Madrid. Rusia a fost numită principala amenințare la adresa securității euro-atlantice

Rusia a fost definită ca principala amenințare a securității din zonă, la cererea României, formulată încă de la summit-ul București 9, inițiat de Președintele Klaus Iohannis. Acest fapt va duce la o creștere semnificativă a efectivelor NATO din România.

Summit-ul de la Madrid este un succes pentru diplomația din România. Rusia a fost numită principala amenințare la adresa securității din zonă la cererea țării noastre.

„Concluziile summit-ului NATO de la Madrid reprezintă un succes al diplomației române! Rusia a fost definită ca principala amenințare la adresa securității euro-atlantice, la cererea României, formulată încă de la summit-ul București 9, inițiat de Președintele Klaus Iohannis.

În teren, vom vedea o creștere semnificativă a efectivelor NATO din România, ca urmare a noii importanțe strategice pe care zona Mării Negre o are acum pentru alianță, tot în urma eforturilor țării noastre. Aceste lucruri sunt rodul unei munci de echipă, sub coordonarea președintelui Klaus Iohannis.

PNL este singurul partid din România care are relații puternice atât cu partenerii noștri europeni, cât și cu SUA. Faptul că PNL este conectat la occident și păstrează în permanență legături strânse cu marea familie occidentală a Partidului Popular European și cu partenerii noștri de peste ocean se vede cel mai bine în momente ca acesta, de succes diplomatic deplin“, se arată într-o postare pe Facebook, a deputatului PNL, Ionuț Stroe.

Uniți împotriva Rusiei

Țările NATO, care au oferit deja ajutoare de miliarde de dolari Kievului, vor demara „un program cuprinzător de asistență pentru Ucraina, care să o ajute să-și impună dreptul la legitima apărare”, a promis, Jens Stoltenberg.

„Este extrem de important să fim gata să continuăm să oferim sprijinul nostru, deoarece Ucraina se confruntă astăzi cu o brutalitate pe care nu am mai văzut-o în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial”, a îndemnat el.

Sprijin de la Londra

Marea Britanie a cerut participanților la summit-ul NATO să mărească sprijinul militar pentru Ucraina. Guvernul britanic a anunţat că va debloca un miliard de lire sterline (1,16 miliarde de euro) pentru un ajutor suplimentar acordat Ucrainei, care va include sisteme de apărare antiaeriană şi drone, relatează AFP, citată de Agerpres.

„În timp ce Putin nu reuşeşte să realizeze câştigurile pe care le plănuise şi la care sperase şi că inutilitatea acestui război devine evidentă pentru toţi, atacurile sale împotriva poporului ucrainean sunt din ce în ce mai barbare.

Armele, echipamentele şi pregătirea furnizate de Marea Britanie transformă apărarea Ucrainei împotriva acestui atac. Şi vom continua să sprijinim cu fermitate poporul ucrainean pentru a ne asigura că Putin eşuează în Ucraina“, a declarat premierul britanic Boris Johnson.