Evenimentul Zilei > Social > Succes aseară, la Sala Radio, pentru turneul naţional „VĂ PLACE TANGO?”
Succes aseară, la Sala Radio, pentru turneul naţional „VĂ  PLACE TANGO?”

Succes aseară, la Sala Radio, pentru turneul naţional „VĂ PLACE TANGO?”

„VĂ PLACE TANGO ?”, provocarea artistică lansată prin turneul său naţional de violoncelistul Răzvan Suma, alături de cei doi invitaţi argentinieni – Analia Selis (voce) şi Julio Santillan (chitară), a avut aseară, la Sala Radio, un succes extraordinar, căci un public entuziast şi călduros a răspuns afirmativ întrebării.

Biletele au fost vândute în totalitate cu mai bine de două săptămâni înaintea evenimentului, semn că interpretarea într-o formă cu totul specială a celor mai cunoscute piese de tango, alături de milonga şi vals sunt în vogă. Întregul repertoriu a purtat semnătura celor mai mari compozi­tori de gen, de la celebrul argentinian Astor Piazzolla la Carlos Gardel şi Sebastian Piana sau creaţii semnate chiar de Julio Santillan, unul dintre cei doi invitaţi speciali ai turneului. Răzvan Suma spunea, la finalul spectacolului, că pentru el „succesul extraordinar de la Sala Radio are o semnificaţie cu totul specială. Am cântat prima oară într-un întreg turneu naţional alături de soţia mea, Analia Selis şi de prietenul nostru, Julio Santillan, aducând deci doi artişti din ţara unde s-a născut tango-ul ca să îl interpretăm în mod tradiţional, ca «la el acasă». Dintre primele daruri pe care le-am primit de la Analia atunci când ne-am cunoscut au fost nişte CD-uri cu tango-uri. Aşadar astăzi, când aniversăm zece ani de căsnicie, simt că am reuşit să aducem publicului o parte din povestea noastră. În plus, sunt solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, deci pentru mine concertul de la Bucureşti a însemnat să cânt pe scena mea cea mai dragă… acasă! Am evut emoţii mari şi sper ca şi anul viitor, la următorul turneu din seria «Vă place…?» să stârnim publicului acelaşi entuziasm.”

Cei trei artişti au ales să interpreteze tango în cel mai tradiţional mod posibil, aşa cum se cânta în mahalele din Buenos Aires, dar într-un aranjament neobişnuit şi inedit: pentru violoncel, chitară şi voce. Aranjamentul muzical pentru majoritatea pieselor din repertoriu i-a aparţinut lui Julio Santillan. Fiecare dintre piesele interpretate au beneficiat de o scurtă prezentare din partea artiştilor, ceea ce a ajutat publicul să pătrundă mai bine sensul şi farmecul pieselor cântate. Mai mult, Analia Selis a completat interpretarea muzicală cu una dramatică, ceea ce a sporit farmecul întregului recital de tango, dat fiind faptul că versurile acestui gen ascund poveşti întregi cu personaje şi situaţii pitoreşti. La bis cei trei artişti au propus publicului două dintre piesele din repertoriul serii, un vals şi desigur, un tango.

Turneul naţional „VĂ PLACE TANGO ?” a ajuns la final, ultimele spectacole având loc astăzi, de la ora 19.00, la Piteşti – Sala Filarmonicii, şi mâine, 24 octombrie, ora 20.00, la Bucureşti – Teatrelli.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: